Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Με διάγγελμα προς το Έθνος ο Παπανδρέου θεσπίζει την ΑΟΖ - Το μεσημέρι στις 2 μμ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή , με διάγγελμα προς το Έθνος να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα θεσπίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο, καλύπτοντας και την περιοχή έξω από το Καστελόριζο. 
Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος, ενδεχομένως και πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, να έχει αναγγείλει και την οριοθέτηση της , μονομερώς και σύμφωνα με το δικαίωμα της Ελλάδος , στη ...βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Εμπιστευτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το διάγγελμα γίνει στις 2 .οο το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει εκτάκτως συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τις 5.00 το απόγευμα. 
Κρίσιμο ζήτημα θεωρείται η Ελλάδα να στείλει προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την Τουρκία μήνυμα εθνικής ενότητας. 
Το απόγευμα ο Παπανδρέου θα δεχθεί στο Μαξίμου ξένους πρέσβεις , προκειμένου να τους ενημερώσει για την εξέλιξη. 
Πρώτος στη λίστα ο αμερικανός πρέσβης, ακολουθούν ο Γάλλος, ο Ρώσος, ο γερμανός και ο Βρετανός πρέσβης. 
Ιδιαίτερη συνεργασία διαρκείας, θα έχουν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Βενιζέλος και Δρούτσας, με τους ισραηλινούς ομολόγους τους. 
Τον κύπριο πρόεδρο θα ενημερώσει τηλεφωνικά λίγο πριν το διάγγελμα του μεσημεριού, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.
Από το ξημέρωμα σε συναγερμό βρίσκονται τα υπουργεία Αμύνης, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μαθαίνουμε ότι δεν γύρισε σπίτι της, μετά την τελετή των διαπιστευτηρίων χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά «έπιασε αμέσως δουλειά», προκειμένου να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες, σε περίπτωση έντασης.

3 σχόλια:

Μανώλης είπε...

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αυτό ε; Σίγουρα...

Unknown είπε...

Μόνο πρωταπριλιάτικο μπορεί να είναι !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ειναι πρωταπριλιατικο ,που μαλλον ειναι, αποκλειεται να βαλει μεσα το Καστελοριζο ,εδω δεν τα καταφεραν αλλες Κυβερνησεις που ηταν τουλαχιστον πιο Ελληνες ,θα το κανει το Αμερικανακι?Μακαρι να βγω ψευτης.