Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα αταίριαστα δίδυμα της κυβέρνησης , ο Παπακωνσταντίνου και ο ανασχηματισμός

Είναι πλέον ξεκάθαρο. 
Οι σχέσεις μεταξύ βασικών κυβερνητικών στελεχών βρίσκονται πλέον στο ναδίρ
Το μόνο κοινό στοιχείο, το οποίο ενώνει τους περισσότερους από τους υπουργούς είναι η αντίθεση τους με την πολιτική και τις επιλογές του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως, όποιος είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εντός του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να βεβαιώσει ότι ο υπουργός Οικονομικών, με αυτόν τον ιδιόρρυθμο τρόπο, είναι ο μοναδικός εναπομείνας ...συνεκτικός του κρίκος. 
Ακόμα και οι συμμαχίες που συνάπτονται το ...
τελευταίο διάστημα, με αυτό το κριτήριο γίνονται αντιληπτές προς τους τρίτους.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο κρούσμα: αυτό της προσέγγισης μεταξύ της κ.Τίνας Μπιρμπίλη και της κ.Λούκας Κατσέλη. 
Οι δύο κυρίες του υπουργικού συμβουλίου, ξεκίνησαν από εκ αντιδιαμέτρου αντίθετες θέσεις και σήμερα φέρονται να συμπορεύονται, καθώς τις ενώνει η κοινή τους αντίληψη για τις τακτικές του υπουργού Οικονομικών. 
Αυτό το "δίδυμο" δεν είναι και το μόνο περίεργο, στα όρια του παράδοξου, που εντρυφά τελευταία στους κόλπους αυτής της κυβέρνησης. Η οποία στην πράξη αναλώνεται σε συμμαχίες, αντιπαλότητες και εν τέλει εχθροπραξίες, παρά στην παραγωγή έργου, που θα έπρεπε να είναι και το βασικό ζητούμενο.
Κι αυτό ακριβώς είναι το θέμα που αργά ή γρήγορα θα πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου να λύσει.  
Και κάπως έτσι αναπόφευκτα ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί στον σχεδόν αναγκαστικό ανασχηματισμό που εδώ και καιρό προαναγγέλλεται αλλά αποφεύγεται. 
Όχι για πολύ καιρό ακόμα, όμως, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις...
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: