Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι δύο λίστες «απολογίας» του Παπακωνσταντίνου

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και στην κυβέρνηση μόλις τώρα αντιλαμβάνονται ότι μέσα στις λίγες ώρες που μεσολαβούν μέχρι να αρχίσουν να "απολογούνται" στην τρόικα σχετικά με την πρόοδο που έχουν σημειώσει ως προς τα συμφωνηθέντα δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε τα μισά
Για αυτό κι αποφάσισαν να κάνουν αυτό ακριβώς: τα μισά!  
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που φτάνουν από το αρμόδιο επιτελείο, στους ελεγκτές που έρχονται τη Δευτέρα στην χώρα μας, θα δοθούν δύο λίστες.
Η μια θα περιλαμβάνει τα προς αξιοποίηση ακίνητα του δημοσίου. Η άλλη τις ΔΕΚΟ προς ιδιωτικοποίηση ή προς περαιτέρω μετοχοποίηση. Η πρώτη θα είναι αναλυτική και θα περιλαμβάνει "ονόματα" και "διευθύνσεις". 
Η δεύτερη θα είναι "γενικών αρχών". Κι αυτό γιατί, την ...
τελευταία στιγμή αντιλαμβάνονται στο υπουργείο Οικονομικών ότι κατάλογος με επιχειρήσεις του δημοσίου, οι οποίες θα μπορούσαν να "θυσιαστούν" στο βωμό της συγκέντρωσης των 50 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, δεν μπορούν να καταρτίσουν.
Είναι τέτοια και τόση η αντίσταση από τα επιμέρους υπουργεία, που έχουν τις σχετικές αρμοδιότητες ανά τομέα, που με ελάχιστες εξαιρέσεις, καμία ΔΕΚΟ δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, ως προς την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. 
Το πρόσφατο παράδειγμα της κ.Τίνας Μπιρμπίλη και όσα είπε για τη ΔΕΗ και τις άλλες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος που επιβλέπει, δίνει τον τόνο και περιγράφει την ενδοκυβερνητική εικόνα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Γι αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν στροφή 180 μοιρών, και επιχειρούν να είναι έτοιμοι τουλάχιστον ως προς το ένα κρίσιμο μέτωπο, αυτό των ακινήτων. 
Ετσι ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν το πράσινο φως της τρόικας για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και να κερδίσουν παράλληλα πολύτιμο χρόνο.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: