Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μα τι έγινε στις Βρυξέλλες, οέο;

Εννοείται ότι δεν θα το έλεγαν ούτε του παπά. 
Έλα όμως που τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ανακοινώνονται επισήμως
Και, ω τι θαύμα, Ελλάντα πουθενά
Η κυβέρνηση τα παίζει όλα για όλα και κινείται πλέον μόνο στην επικοινωνιακή σφαίρα, ελπίζοντας ότι τα πλείστα μέσα ενημέρωσης βάζουν πλάτες για να συγκαλύπτονται τα πάντα. Και μέχρι τώρα το καταφέρνουν, αν κρίνουμε από την ομερτά της Συνόδου.
Εμείς να σας πούμε ότι τα ελληνικά θέματα της επιμήκυνσης και του χαμηλότερου επιτοκίου ούτε καν συζητήθηκαν, πόσο μάλλον πέρασαν, όπως διακήρυξαν τα μέσα ενημέρωσης.  
Βέβαια, ο πρωθυπουργός, στην επίσημη συνέντευξη τύπου, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ανέφερε πουθενά ότι επικυρώθηκαν τα ελληνικά αιτήματα, που παραπέμπονται για τον... Ιούνιο και αν. Όμως η είδηση έπαιξε διά της διαρροής και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Μα πού ζούμε; Τη στιγμή μάλιστα που η
Γιούροστατ αναμένεται να αναπροσαρμόσει το έλλειμμα του 2010 στο 10%; Πάλι διψήφιο. Αλλά, αν ακούσουμε (πάλι) τον κ. Παπακωνσταντίνου, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε... ανάπτυξη. Τώρα έχουμε ύφεση 6,4%. Αυτό ούτε με smart logistics δεν μπορεί να γίνει.

Όσο για το «δεν θα έρθουν άλλα μέτρα», το δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και την
επόμενη μέρα ο υπουργός Οικονομικών διέρρεε ποια νέα μέτρα θα έρθουν και βεβαίως άρχισε να ανεβάζει τους τόνους λόγω έλευσης της τρόικας. Ξέρετε, οι κακοί θα έρθουν να μας επιβάλουν χαράτσια που εμείς οι σοσιαλιστές δεν θέλουμε.

Για να τελειώνει το
παραμύθι ότι θα οριστικοποιηθούν οι νέοι φόροι τις επόμενες μέρες και ότι τα μέτρα θα παρθούν μετά από κοινό διάλογο, σας παραθέτουμε το γράμμα πρόθεσης (letter of intent) που έστειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους κυρίους Ντομινίκ Στρος Καν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ζαν Κλοντ Τρισέ στις 28 Φεβρουαρίου, όπου τους εξηγεί αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα που έρχονται.

Δυστυχώς το γράμμα
δεν το βρήκαμε στα ελληνικά. Προφανώς θα είναι κάπου κλειδαμπαρωμένο. Όμως στα αγγλικά υπάρχει και το ΔΝΤ το διαμοιράζει με μεγάλη ευχαρίστηση. Περιττό να σας πούμε ότι η επιστολή είναι δεσμευτική και βάσει αυτής κρίθηκε η εκταμίευση της τέταρτης δόσης. Άρα πισωγυρίσματα δεν έχει...

Κύριε
Τσίπρα, παρά να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να ζητάτε επισήμως από τον κ. Παπακωνσταντίνου να σας εξηγήσει ποια μέτρα θα έρθουν, διαβάστε την επιστολή, την οποία έπρεπε να είχατε διαβάσει από τον Φεβρουάριο. Στις τελευταίες σελίδες αναγράφεται αναλυτικά από πού θα αντληθούν οι νέοι φόροι.

Η τραγική πολιτική της κυβέρνησης ενισχύεται με την
εξίσου τραγική κατάσταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επίσης ασκούν έργο μόνο μέσω τηλεοράσεων.

Κύριοι, έχετε καταλάβει
πού ακριβώς βαδίζουμε; Μιλάτε για μαύρες τρύπες δισεκατομμυρίων λες και είναι κουκιά. Και έχετε πιστέψει ότι ξαφνικά θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα βρέξει χρήμα.

Δεν είναι τυχαία η διαρροή που έκαναν οι στενοί συνεργάτες της κυρίας
Μέρκελ στο περιοδικό Spiegel, δύο μέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής, ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την πτώχευση. Δεν μίλησαν για αναδιάρθρωση του χρέους, όπως διέρρεαν μέχρι τώρα, αλλά για πτώχευση.

ΥΓ.: Το ανέκδοτο της δεκαετίας:
Το ΠΑΣΟΚ (λέει) κήρυξε Τζιχάντ στις τράπεζες και ζητά να δώσουν δάνεια στο λαό. Μα αγαπητοί μου, τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως το τρίτο πακέτο εγγυήσεων δεν αποφασίστηκαν τώρα, αλλά τον Φεβρουάριο. Καταγράφηκε και στην έκθεση προόδου της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Γιατί δεν άνοιξε τότε ρουθουνάκι;

Επιπλέον ο πρωθυπουργός μας υπέγραψε τα
συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε., βάσει των οποίων η κάθε χώρα μέλος είναι «υποχρεωμένη να διασφαλίζει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού της τομέα και να είναι έτοιμη να παρέχει τα απαραίτητα πακέτα ενίσχυσης...». Αυτό σημαίνει και νέες εγγυήσεις όταν οι τραπεζούλες χρειαστούν. Νυν και αεί. Οπότε;

[Δείτε αναλυτικά το γράμμα πρόθεσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου]


Από topontiki.gr

Γράφει η Κουκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: