Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ορόσημο η 15η Απριλίου, αλλά οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουν!

Ημερομηνία ορόσημο είναι πλέον για την κυβέρνηση η 15 Απριλίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση δυο εβδομάδων στη χώρα μας για να καταθέσει το πακέτο των αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων και το σχεδιασμό 2012-2015.
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση έλαβε την παράταση λόγω των δυσκολιών και των ...
ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν για τις αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, αλλά και για τις διιστάμενες απόψεις που υπάρχουν για το ύψος του ελλείμματος, αν δηλαδή θα είναι διψήφιο το ποσοστό του.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα επόμενα κρίσιμα υπουργικά συμβούλια, την ίδια ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με κινούμενη άμμο.  
Νέες βολές κατά του Μνημονίου εκτόξευσαν οι βουλευτές Παντελής Οικονόμου και Παναγιώτης Κουρουπλής, ενώ με ραδιοφωνική του παρέμβαση ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και να συγκροτηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα.  
Ταυτοχρόνως αρκετοί τομεάρχες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Καρτάλης, Βούρος κ.α,  εκτόξευσαν χθες βέλη κατά υπουργών, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα μέτρα που προγραμματίζονται»
Η εικόνα αυτή είναι προφανές ότι ενισχύσει τα σενάρια ανασχηματισμού, παρότι ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να «διαβάσει καλύτερα» τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: