Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Γιάννης Παπαθανασίου: Η 18μηνη "λάθος πορεία" με αυτοδιαψεύσεις..!

«Στον όρο αξιοποίηση περιλαμβάνεται και η πώληση»

«Νομίζω ότι η αξιοποίηση της περιουσίας, όπως σε μια δουλειά αν η δουλειά σου δεν πάει καλά, και έχεις μια περιουσία, πουλάς ένα χωράφι, ένα διαμέρισμα, κάνεις αύξηση κεφαλαίου και αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, έτσι και η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει ένα κομμάτι της περιουσίας, είναι η πιο φιλολαϊκή πολιτική αυτή του να αξιοποιήσω ένα κομμάτι της περιουσίας να μειώσω το χρέος γιατί κάθε μείωση του χρέους είναι μείωση των τόκων που ... πληρώνω. 
Εάν δεν κάνω αυτό θα πρέπει να συνεχίσω ή να βάζω φόρους ή να απολύσω. 
Άρα λοιπόν ας είμαστε ρεαλιστές και ας λέμε την αλήθεια, αυτή είναι η κατάσταση. 
Και η προσωπική μου άποψη είναι ότι στον όρο αξιοποίηση περιλαμβάνει και ο όρος πώληση, δεν σημαίνει ξεπουλάω, δεν σημαίνει πουλάω σε οποιαδήποτε τιμή, αλλά δεν μπορώ να πω δεν θα πουλήσω τίποτα. 
Πως είναι δυνατόν;»
διερωτήθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, τασσόμενος σαφώς υπέρ της πώλησης δημόσιας περιουσίας.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 9.72 εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση. 
«Έχουν περάσει 18 μήνες και δεν έχει περάσει μια αποκρατικοποίηση. 
Δεν έχει γίνει μια συγχώνευση φορέων, έχουν παγώσει οι παραχωρήσεις των δρόμων, δεν γίνονται απαλλοτριώσεις και δεν προχωρούν έργα τα οποία είναι ήδη δρομολογημένα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει άμεσα τους λαϊκισμούς και τις ωραίες κουβέντες και τα ωραία ψέματα και τα φτιασίδια και να κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε, και βεβαίως να μην έχουμε παλινωδίες. 
Δεν μπορείς να βάζεις εσύ τους κοινοτικούς να ανακοινώνουν επισήμως τα 50 δισ. από την αξιοποίηση της περιουσίας και την άλλη μέρα, επειδή φοβάσαι τις αντιδράσεις, ή επειδή έχεις εσωτερικές αντιδράσεις να τους αδειάζεις, να τους εκθέτεις, τόσο που ο κ. Ντερούζ δεν θέλει να ξανάρθει στην Ελλάδα».
Ο κ. Παπαθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μονίμως αυτοδιαψεύδεται σε ότι αφορά τη λήψη νέων μέτρων ενώ στο στόχαστρο του μπήκε και η φορολογική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο αποτρέπει την οποιαδήποτε επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: