Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αλέκος Παπαδόπουλος: Τι ρόλο θα έχει στη “λύση”;


Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανήκε πάντοτε σε εκείνη την ιδιαίτερη κατηγορία στελεχών του πολιτικού προσωπικού, που σε έκαναν να αναρωτιέσαι για το… πόσο ΠΑΣΟΚ κρύβουν μέσα τους. Ο πάλαι ποτέ υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη, πιστώθηκε στη συνείδηση της κοινής γνώμης, το συμμάζεμα του δημοσίου ταμείου, μετά το 1993. 
Δίπλα του βέβαια βρέθηκε και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο δεύτερος ωστόσο προκαλούσε συγκρούσεις με τον χαρακτήρα του, ενώ ο Αλέκος Παπαδόπουλος με την πολιτική ρήξεων που εφάρμοζε, απέναντι σε κατεστημένα και συμφέροντα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αλέκος Παπαδόπουλος έχει κρατήσει διακριτικές αλλά ηχηρές συνάμα αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ. Ίσως γι’ αυτό, στη συνείδηση πολλών, παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία», εκτός συστήματος αλλά και…
εντός, την ίδια στιγμή. Έχοντας εκ των έσω γνώση των προβλημάτων, πιθανότατα μπορεί να καταλήξει και στη διάγνωση μιας συνταγής ρεαλισμού, εφόσον βέβαια η κοινωνία αισθάνεται έτοιμη να την αποδεχτεί.
Με τη χθεσινοβραδινή εμφάνισή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, ο Αλέκος Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι παραμένει… κοντά μας. Είπε πολλά, τα περισσότερα «μαύρα» και πλήρως απαισιόδοξα για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν δίστασε να τα βάλει και με το ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύοντας και στηλιτεύοντας το αμετανόητο φλερτ του Κινήματος από το οποίο προέρχεται, με τον λαϊκισμό και τη φαυλότητα.
Απέρριψε το ενδεχόμενο να αποδεχτεί πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, πόσο μάλλον να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, μιας και ξεκαθάρισε ότι έχει διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας, και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόταν να γίνει «διαχειριστάκος».
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, το παρουσίασαν οι πολιτικού χαρακτήρα αναφορές του Αλέκου Παπαδόπουλου, που προδικάζουν ενδεχομένως μελλοντικούς ρόλους και δραστηροποίηση.
Ζήτησε δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές, προκειμένου να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του. Υπογράμμισε ότι το ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί προς το λαό δεν είναι το αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά το αν θα καταρρεύσει ή όχι η χώρα
Μίλησε για την ανάγκη «εθνικού προσανατολισμού» σε άλλη κατεύθυνση. Και επεσήμανε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, δεν είναι διαχειριστικό αλλά βαθιά πολιτικό.
Έχετε καμία αμφιβολία ότι περιέγραψε μια «λύση», από την οποία ο ίδιος δεν θα είναι απών;
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ είπε...

"Πάλι ΕΛΙΑΜΕΠ. Εκεί έκανε ο Παπαδόπουλος την περίφημη ομιλία - τομή. Έτσι ξεκινήσαν οι κουβέντες για κυβέρνηση σοφών με συνταγματική εκτροπή. Και βγήκαν από κοντά και τα παπαγαλάκια που μιλούν για μεταβατική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπαδόπουλο και ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Χατζηδάκη."
http://proslalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_5086.html