Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Όλοι εναντίον Παπανδρέου στη Βουλή

Τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε να αντιμετωπίσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς στην περίφημη "Ώρα του Πρωθυπουργού", Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης και Αλέξης Τσίπρας είχαν καταθέσει ερωτήσεις προς τον κ. Παπανδρέου. 
«Στενάζει η αγορά γεμίσαμε ανέργους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Καταστρέψατε τους μικρομεσαίους. έχουμε ύφεση και πληθωρισμό ταυτόχρονα»
Μάλιστα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ασυντόνιστη επί 12 μήνες: 
«Η αισιοδοξία σας είναι ψεύτικη δεν πείθει ούτε τους βουλευτές σας» υπογράμμισε....
«Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε από τη ΝΔ» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι υποχρεώθηκε να βάλει φόρους για να σώσει τη χώρα από τα πρόθυρα της κατάρρευσης. «Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις δεν ισχυρίζομαι ότι λύθηκαν τα προβλήματα χρειάζεται αγώνας. Βήμα – βήμα θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ τον κάλεσε να ξεφύγει από το παρελθόν και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ταυτίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για εσάς πάνε όλα καλά» είπε ο ο Αντώνης Σαμαράς ανταπαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου και μια αποστροφή του λόγου του προκάλεσε αίσθηση: Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Χάσατε επαφή με την πραγματικότητα. Μπορούμε να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο. Φτάνει το παραμύθι του χθες»
Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό καθώς όπως είπε τίμησε την Πρωταπριλιά με αυτά που είπε. 
«Η αγορά παραπαίει και μιλάτε για το χθες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το δημόσιο είναι πρωταθλητής του «Δεν πληρώνω»
Παράλληλα κατηγόρησε τη κυβέρνηση για παλλινωδίες και τον κάλεσε να υποχρεώσεις τις τράπεζες να δώσουν 20% από τις εγγυήσεις που πήραν σε δάνεια σε επιχειρήσεις.
Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε «εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα και υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε την αγορά μας κουμπάρους και παρέες. «Εμείς είμαστε στα δύσκολα. Δεν κατεβάζουμε τα μολύβια». Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην πρώτη ευκαιρία θα μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις και υπογράμμισε ότι «όλοι να δουλέψουμε για να αλλάξει το πρότυπο της ανάπτυξης. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια».  
Γ. Καρατζαφέρης: Τι θα γίνει με τα υποβρύχια; 
Να μάθει τι θα γίνει με το σκάνδαλο των υποβρυχίων ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Εξεταστική ή προανακριτική θα γίνει;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Όπως είπε στο έγγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο εμπλέκονται κορυφαία στελέχη. «Όλο το ΚΥΣΕΑ είναι στο έγγραφο» ανέφερε σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: Φως σε όλα τα θέματα. Είμαστε μια κυβέρνηση που δεν θα σταματήσουμε να ρίχνουμε φως σε όλα. θα υπάρξει φως σε κάθε θέμα. Περιμένουμε επισήμως τη δικαιοσύνη και περιμένουμε και από τη δικαιοσύνη να μην ανεχθεί οποιαδήποτε διαφθορά όσο ψηλά και να είναι».
"Δεν βγαίνει ο λογαριασμός", επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εκ νέου να διοργανώσει η κυβέρνηση δημοψήφισμα για το "Σύμφωνο για το Ευρώ".
Με πληροφορίες από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: