Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

"Δεν μετρούμε το προσωρινό πολιτικό κόστος, αλλά το μόνιμο κοινωνικό όφελος"

Πήραμε και θα πάρουμε κάθε εφικτό μέτρο για να περιορίσουμε τις συνέπειες αυτής της παγκόσμιας θύελλας για την Ελλάδα. Παίρνουμε μέτρα που συμβάλλουν στην ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση. Προωθούμε αλλαγές με στόχο μια καλύτερη επόμενη μέρα. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό είναι το σχέδιό

KARAMANLHS-NAYPLIO 14

μας. Σχέδιο που αναπτύσσεται πάνω σε γερούς, σε στέρεους άξονες. Σχέδιο με πίστη στις δυνατότητες αυτής της χώρας μας και πάνω απ’ όλα με εμπιστοσύνη στις ικανότητες του λαού μας. Στις ικανότητες των Ελληνίδων και των Ελλήνων.


Η Κυβέρνηση δεν είχε, δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει κανένα δίλημμα. Ανάμεσα στο εθνικό χρέος και το πολιτικό κόστος, η επιλογή μας είναι σταθερή και αταλάντευτη: Πάνω από όλα, η πατρίδα. Πάνω από όλα, το συλλογικό συμφέρον. Καθαρές κουβέντες!


Από την πρώτη στιγμή της κρίσης τολμούμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Δεν μετρούμε το προσωρινό πολιτικό κόστος, αλλά το μόνιμο κοινωνικό όφελος. Δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, που ακούγονται ευχάριστα ίσως, αλλά σε δύσκολες δράσεις που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.


(Ναύπλιο, 3 Μαΐου 2009)

Πλήρες κείμενο ομιλίας:
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52728&Itemid=92

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Προέδρου στην Αργολίδα:
http://www.flickr.com/photos/neadhmokratia/sets/72157617642103126/

Δεν υπάρχουν σχόλια: