Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι ...οι δουλειές. Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προφανώς και όποιος πει ότι ο μέσος έλληνας πολίτης δεν έχει ανάγκη την ενίσχυση του εισοδήματός του από την καταβολή επιδομάτων θα είναι ψεύτης.
Στην Ελλάδα των τριών μνημονίων, οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες αναζητούν απελπισμένα μία σανίδα σωτηρίας, έστω και αν αυτή είναι πρόσκαιρη.
«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»...

λέει η παροιμία και στην Ελλάδα του σήμερα, η εφαρμογή της μοιάζει καθημερινή πρακτική.
Η κυβέρνηση αυτή την πρακτική την γνωρίζει καλά και επιχειρεί να «πατήσει» πάνω στην ανέχεια και στην οικονομική αφαίμαξη του μέσου Έλληνα. Το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζει στοχευμένες παρεμβάσεις επιδοματικού χαρακτήρα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της ανάκαμψης.
Τα ερωτήματα λοιπόν που δημιουργούνται χρήζουν άμεσης απάντησης

Αρκεί ένα επίδομα, για να απαλύνει σε μόνιμη βάση τη φορολογική επιδρομή που έχει υποστεί ο μέσος πολίτης; 
Μήπως αποτελεί  το όποιο επίδομα μία απλή «ασπιρίνη», η δράση της οποίας θα τελειώσει μέσα σε μερικά 24ωρα; 
Μήπως η λογική των επιδομάτων λειτουργεί ως φαύλος κύκλος, ανατροφοδοτώντας την κρίση, αποφεύγοντας να λύσει τα μόνιμα προβλήματα;


Τα παραπάνω  ερωτήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης που έκανε το τελευταίο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ενόψει και του προσυνεδρίου των Ιωαννίνων, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις της ΝΔ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της υγείας.

Τα «γαλάζια» στελέχη λοιπόν  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κάθε μορφής παροχή, παρά τις προφανείς «στιγμιαίες» ευεργετικές δράσεις της, δεν λύνει τα προβλήματα. 

Με άλλα λόγια δε θεραπεύουν τον «άρρωστο», καθώς η θεραπεία περνάει μέσα από την εξέρευση πιο μόνιμων λύσεων που θα συνδέσουν τον μέσο πολίτη με ένα σταθερό εισόδημα. 

Το «γιατρικό» για την Πειραιώς ακούει στο όνομα «νέες θέσεις εργασίες». Βασική παράμετρος σε όλον αυτόν τον προβληματισμό αποτελεί και η άποψη της ίδιας της κοινωνίας. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι απαντήσεις στο  σχετικό ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε  ενόψει του προσυνεδρίου των Ιωαννίνων είναι ενδεικτικές του κλίματος ανάμεσα στους πολίτες.

Στο ερώτημα περί «κοινωνικής πολιτικής»,

- Το 84,4% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της κατάρτισης ή και επανακατάρτισης για την εύρεση εργασίας ώστε να γίνουν ξανά οικονομικά ενεργοί

- Το 40,6 % λέει ναι στην καταβολή ενός ενιαίου επιδόματος αλληλεγγύης που να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες

- Το 27,3% τάσσεται υπέρ της χορήγησης διαφόρων βοηθημάτων (επίδομα τέκνων, επίδομα θέρμανσης, επίδομα ενοικίου κλπ)

Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν περίπου 15000 πολίτες.

Το μήνυμα που στέλνει η Πειραιώς είναι πως  η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί σήμερα, δυστυχώς, ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. 

«Η κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, αδιαφόρησε πλήρως για αυτούς, οδηγώντας ακόμη περισσότερους στη φτώχεια» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων, θα  θελήσει να είναι ακριβής ως προς τις αλλαγές που θα κάνει η ΝΔ στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής και της υγείας.

Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δεσμευθεί  πως κανένας καρκινοπαθής δε θα σταθεί ξανά σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του μια και θα του παραδίδονται στο σπίτι του, κάτι που θα συμβεί και για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με κομματικές πηγές , η δέσμευση αυτή αποτελεί την “αυτονόητη” απάντηση της ΝΔ στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κατ οίκον διανομή των φαρμάκων έχει ασήμαντο κόστος -το οποίο ήδη υπολογιστεί από τη ΝΔ-, ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. 

O πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει την συνολική πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει μεταξύ άλλων
- Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου κεντρικό ρόλο θα παίξει ο γιατρός της οικογένειας, με ελεύθερη επιλογή από τον πολίτη.
- Στο νέο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων.
-Στην πολιτική για τους χρονίως πάσχοντες. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Υγεία με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάρξει άμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και δομές, με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων. 

Στο πλαίσιο των αλλαγών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σημαντικό ρόλο θα έχει η ανάπτυξη Δικτύου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι ο χώρος της υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ΝΔ και θα σημειώσει ότι  για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν «απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό».
 
Θα υπενθυμίσει  μάλιστα ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν  ο ίδιος είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ  θα καλύψει η αναγκαιότητα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ένα μέτρο που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και είχε συγκεντρώσει τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μέτρο- ασπίδα απέναντι στη κρίση, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε πρώτο χρόνο, μέχρι να υπάρξει μία συνολική αντιμετώπιση της κρίσης, μέσα από επενδύσεις και νέων θέσεων εργασίας, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς.



Του Γιάννη Κ.Τρουπή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων
. δάνεια για την κατασκευή
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Η καταναλωτική πίστη,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. τα δάνεια αυτοκινήτων
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 (213)419-2419

Ζεστή σκέψη