Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Πολιτικά ανεύθυνο το ΠΑΣΟΚ

Ντ. Μπακογιάννη: «Πολιτικά ανεύθυνο το ΠΑΣΟΚ»
Για πολιτική ανευθυνότητα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική πρόκληση. Μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Απαιτείται από όλους εγρήγορση. Σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Δεν είναι ώρα για ανεύθυνα μικροκομματικά παιχνίδια. Έχει μεγάλο κόστος, ειδικά αυτή την ώρα, ο λαϊκισμός. Έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη αναφορικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας σαν «προπέτασμα καπνού» το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.
Η υπουργός των Εξωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χειρίζεται το θέμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις που εγγυώνται αποτελέσματα.
Αναφερόμενη στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, υπογράμμισε ότι το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκλεισε με απορρόφηση 105% και στο νομό Έβρου υλοποιήθηκαν έργα ύψους περίπου 280 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο αναπτυξιακός νόμος, έχει δώσει νέα πνοή στις ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς μέχρι σήμερα έχουν επιχορηγηθεί 124 επενδυτικά σχέδια, με προϋπολογισμό 102 εκατομμύρια ευρώ και πρόβλεψη για 340 νέες θέσεις εργασίας.
Η κυρία Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας σε σχέση με τη μειονότητα που εγκαινίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1991 και ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις, σημειώνοντας πως στόχος είναι «να ανοίξουμε νέους δημιουργικούς δρόμους για τα μέλη της μειονότητας και για όλους τους κατοίκους της Θράκης, με στόχο να καταστεί η περιοχή μοντέλο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας».
Σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε ότι, οι γείτονές μας μέχρι σήμερα δεν έδειξαν την απαραίτητη βούληση να κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον στο οποίο προσβλέπουμε προϋποθέτει σεβασμό στα μειονοτικά δικαιώματα, στις θρησκευτικές ελευθερίες, προϋποθέτει να αποδείξουμε εμπράκτως την προσήλωσή μας σε βασικές αρχές: στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στην τήρηση των δεσμεύσεων, στην επιδίωξη της καλής γειτονίας. Σε αυτό το μέλλον δεν έχουν θέση πρακτικές έντασης, όπως αυτές στις οποίες καταφεύγει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες. Είναι πρακτικές απαράδεκτες. Είναι πρακτικές επικίνδυνες. Ρίχνουν νερό στο μύλο της καχυποψίας και της έντασης. Αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. Έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί κάποια στιγμή στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
Η κυρία Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα πρόσφατα «γεγονότα κοινωνικής ανομίας» σημειώνοντας ότι «κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν ατιμώρητα να κλείνουν δρόμους, να καίνε και να ρημάζουν περιουσίες, να βάζουν βόμβες, να προκαλούν τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας, στον τουρισμό, στις επενδύσεις, στη διεθνή της εικόνα. Όποιος τρομοκρατεί την κοινωνία, δεν μπορεί να μένει ατιμώρητος. Οι κουκούλες πρέπει επιτέλους να βγουν».
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: