Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο Καραμανλής πρέπει να ξεκαθαρίσει το"θολό τοπίο"

Αναμένουν αποσαφήνιση των προθέσεων Καραμανλή
Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής το μεσημέρι -θα ασχοληθεί με θέματα του υπουργείου Τουρισμού- είναι στραμμένα τα βλέμματα και η προσοχή υπουργών και στελεχών της Ν.Δ. καθώς αναμένουν μια δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία θα αποσαφηνίζει τα πράγματα σε σχέση με τις πραγματικές προθέσεις του.
Υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ., που διακρίνονται για την πολιτική ταύτισή τους με τον κ. Καραμανλή, επιζητούν μια δήλωση του πρωθυπουργού.
Το ίδιο σημαντική θεωρείται και η συνεργασία που θα έχει αμέσως μετά την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ευκρινέστερη διατύπωση των μελλοντικών κινήσεων του κ. Καραμανλή, με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες εκλογές.


Η κοινολόγηση της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και η προβολή της πρόθεσής του να αποχωρήσει από τη δρώσα πολιτική εάν ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, σε συνδυασμό με την εκμυστήρευσή του ότι έχει κουραστεί από τη δωδεκαετή παρουσία του στην ηγεσία της Ν.Δ., έχουν διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο, για κυβερνών κόμμα, σκηνικό.
Υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ., που διακρίνονται για την πολιτική ταύτισή τους με τον κ. Καραμανλή, επιζητούν μια δήλωση του πρωθυπουργού, με την οποία θα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη κι αν ηττηθεί στις εκλογές.
Έως αργά χθες το βράδυ, δεν ήταν σαφές εάν ο πρωθυπουργός θα προσχωρούσε σε αυτήν την αντίληψη-παράκληση, αξιοποιώντας τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για να στείλει ένα μήνυμα προς το εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος...
Άλλα στελέχη της Ν.Δ. επεσήμαναν ότι οι μη διαψευδόμενες πληροφορίες περί των προθέσεων του κ. Καραμανλή έχουν προκαλέσει μείζονα βλάβη στο ηθικό των οπαδών και των ψηφοφόρων της, «οι οποίοι κινούνται πλέον σε ένα κλίμα διάχυτης ηττοπάθειας».
Η εικόνα στο κυβερνών κόμμα επιβαρύνεται -όπως παραδέχονται στελέχη τα οποία δεν ταυτίζονται με τις προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές επίδοξων διαδόχων του κ. Καραμανλή- και από τις συνεχείς δηλώσεις του εορταστικού τριημέρου, καθώς δημιουργούν στους πολίτες την εντύπωση ενός πολιτικού κενού, το οποίο πυροδοτεί και τη συζήτηση για «την επόμενη ημέρα» στη Ν.Δ.
Στο κλίμα αυτό, διακριτική παραμένει η στάση του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του οποίου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε την αδυναμία του να εννοήσει τη σκοπιμότητα «αυτών των διαρροών, ανακοινώσεων του πρωθυπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: