Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Που είναι τέλος πάντων αυτή η επιτήρηση. Την περιμένουμε τόσο καιρό, δεν θα έρθει; Ας έρθει επιτέλους να ησυχάσουμε από τους "κάφρους"!

Πού είναι τέλος πάντων αυτή η “επιτήρηση”;
Τόσο καιρό η μόνη λέξη που ακούγονταν ήταν “επιτήρηση”. Η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας αυτό, η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας το άλλο. Όπως δε όλα τα πράγματα στην Χώρα μας, ο καθένας το χρησιμοποιούσε για την επίτευξη των δικών του σκοπών.
Η Κυβέρνηση μιλούσε για την επιτήρηση και στο πίσω μέρος του μυαλού της ήταν το άλλοθι για την επιβολή μέτρων. Σκληρότερων μέτρων.
Η αντιπολίτευση μιλούσε για την επιτήρηση και το έκανε για να αντιπολιτευθεί την Κυβέρνηση και να καταδείξει την αστοχία της οικονομικής της πολιτικής.
Όλοι, κρυφά ή φανερά έπαιζαν με μία λέξη που σε όλους εμάς τους υπόλοιπους άρχισε να φαντάζει σαν ένα είδος τιμωρίας.
Ο δάσκαλος Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας έβαζε στην γωνία σαν κακούς μαθητές, αναγκάζοντάς μας για τα χειρότερα. Στο τέλος η επιτήρηση έγινε ένα με αυτήν την περίφημη “οικονομική στενωπό”, “τη λιτότητα” και το “τούνελ” στο οποίο θα συνεχίσουμε να είμαστε, όπως και στο παρελόν, καθώς ποτέ δεν βγήκαμε.
Οι ίδιοι που χρησιμοποιούσαν κατά επανάληψη τον όρο “επιτήρηση”, ήταν αυτοί που έλεγαν και λένε ότι η οικονομική κατάσταση είναι και θέμα ψυχολογίας. Μιλώντας για την επιτήρηση, το μόνο που έκαναν ήταν να ξεσκίζουν την ψυχολογία της αγοράς.
Εν τω μεταξύ, από την μεριά της Ε.Ε η σκέψη της “επιτήρησης” μάλλον δεν πρέπει να πολυ-υπήρχε στο μυαλό κανενός, ή για την ακρίβεια δεν υπήρχε καθόλου. Για αυτό άλλωστε και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονικό εκείνο διάστημα κατά το οποίο κάθε χώρα οφείλει να ρίξει το δημόσιο έλλειμμα της κάτω από το 3%.
Μέχρι το 2012 για Γαλλία, Ισπανία (τελικά είναι και άλλοι σαν και εμάς, για να μην τρελλαινόμαστε συνέχεια), μέχρι το 2013 για την Ιρλανδία και μέχρι το 2010 για τη Χώρα μας.
Περιμένετε λοιπόν να δείτε τί έχει γίνει μόλις ανακοινωθούν και επίσημα αυτές οι περίοδοι χάριτος.
Οι μεν θα μιλάνε για αδύναμη οικονομία που δεν την εμπιστεύεται κανένας από τους αρμόδιους της Ε.Ε για να της δώσει 4 χρόνια όπως στην Ιρλανδία, οι δε θα λένε για το πόσο ισχυρότερη των άλλων είναι η ελληνική οικονομία που χρειάζεται μόνο δύο χρόνια για να διορθώσει, ότι είναι να διορθώσει και να ορθοποδήσει… Εδώ είμαστε…
Επισήμανση emprosdrama.blogspot.com: Η Ελλάδα έχει το μικρότερο Δημόσιο Έλλειμμα (%) από όλες τις προαναφερόμενες χώρες. Για τον λόγο αυτό έχουμε και μικρότερη περίοδο προσαρμογής. Άς περιμένουμε να δούμε τι θα πουν αντιπολίτευση και η "τηλεοπτική δημοκρατία" των ΜΜΕ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: