Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Το ταξίδι Παπανδρέου στις Βρυξέλλες με Τρισέ και Παπαδήμο..!

Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του exastal για το ταξίδι Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Πέρασε στα "ψιλά" και η απάντηση του Γκούρκμαν για την περίφημη "Πράσινη Ανάπτυξη", η οποία μπορεί να συνδυασθεί σε μέγεθος και απόδοση με την αντικατάσταση παραγωγής ενέργειας από τις ήπιες μορφές. Όσο δηλαδή μπορούν να αντικαταστήσουν οι νέες μορφές τις παραδοσιακές, άλλο τόσο μπορεί η πράσινη ανάπτυξη να αντικαταστήση, τις μέχρι σήμερα γνωστές μορφές ανάπτυξης. Η "πράσινη ανάπτυξη" μπορεί να βοηθήσει, αλλά όχι από μόνη της να στηρίξει το θέμα της ανάπτυξης. Είναι κάτι αντίστοιχο με τον Τουρισμό και τον Αγροτουρισμό. Ο αγροτουρισμός δίνει κάποιο εισόδημα,όχι όμως ικανοποιητικό για τα νοικοκυριά που ασχολούνται. Ο αγροτουρισμός αλλά από μόνος του δεν μπορεί να στηρίξει και να αναπτύξει τον Τουρισμό σε μία περιοχή!
Δεύτερο διάβασμα των ραντεβού Παπανδρέου με Τρισέ και Παπαδήμο .....
Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την παταγώδη αποτυχία του ταξιδιού Παπανδρέου "στας Βρυξέλλας"! Και το εννοούσαμε.
Τις επόμενες μέρες ήρθαν στο φως στοιχεία που επιβεβαίωσαν το άρθρο.
Οι τελευταίες πληροφορίες δεν θέλουν καθόλου ενθουσιώδες το κλίμα στη συνάντηση Τρισέ – Παπανδρέου στη Φρανκφούρτη, όπως αντιθέτως, μας περιέγραφαν τα παπαγαλάκια των καναλιών και των εντύπων του «κινήματος». Υπήρξε και διάσταση απόψεων και έλλειψη κατανόησης από τον Τρισέ σε θεωρητικές ιδέες "πράσινης ανάπτυξης" και ευρωομόλογα( ακόμα και ο γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας Κρούγκμαν υποτίμησε την προτεραιότητα που δίνει ο Γιώργος στην πράσινη ανάπτυξη!).
Κάποιοι μάλιστα παρατηρούν ότι είναι σπάνιο συνάντηση Τρισέ να μην φωτογραφηθεί!
Πραγματικά η συνάντηση ναι μεν έγινε, χωρίς φωτογραφία όμως , είναι σα να μην έγινε! Θεωρείται ότι ο Τρισέ φωτογραφίζεται επιλεκτικά με τους συνομιλητές του και η φωτογράφηση χαρακτηρίζει τη σπουδαιότητα της συνάντησης.
Δηλαδή ο νούμερο ένα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε να παραχωρήσει ένα στιγμιότυπο στην ιστορία με το νούμερο ένα του παγκόσμιου σοσιαλισμού!
Κάποιοι ερμηνεύουν το γεγονός ως έμπρακτη υποτίμηση των προτάσεων του προέδρου Γιώργου!
Ένα άλλο δεδομένο που διαμορφώθηκε είναι η σιωπηρή αποδυνάμωση της «τσαρίνας» Λούκας Κατσέλη. Οι πληροφορίες για την πρόταση υπουργοποίησης στον Λουκά Παπαδήμο και το άδειασμα της Λούκας προέρχονται μέσα από το Πασόκ. Και δεν διαψεύδονται! (απ’ τη Λούκα στο Λουκά).
Είναι φανερό ότι ο Γιώργος «πιέζεται» (μάλλον στα γεύματα που κάνει) να επιλέξει ισχυρότερη προσωπικότητα στο υπουργείο οικονομίας. Οι ισχυροί συνδαιτυμόνες και χρηματοδότες του "κινήματος" θεωρούν τη Λούκα αναλώσιμη και δεν το κρύβουν. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά να βολιδοσκοπήσει το Λουκά που προέρχεται από το άμεσο περιβάλλον Σημίτη.
Πως όμως να ενδώσει ο Παπαδήμος σε έναν Παπανδρέου που θεωρεί αξιόπιστο συνομιλητή τον …. Αλαβάνο και τις συνιστώσες του!
Το μπέρδεμα θα λυθεί μόνο αν δώσει το ΟΚ ο Σημίτης προσωπικά. Και μέχρι στιγμής δεν το έχει δώσει!
Μια αόρατη δηλαδή εσωστρέφεια παίζεται στο Πασόκ αλλά οι τρέχουσες εξελίξεις της παγκόσμιας κρίσης δεν την αφήνουν να περάσει στη δημοσιότητα!
Όσο για την περίφημη "βαλίτσα στο χέρι" και τα "σχέδια", μάλλον εννοούσαν ότι η βαλίτσα είχε πολλά σχέδια στην εξωτερική επιφάνειά της και όχι φυσικά στο "εσωτερικό" της .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: