Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΠΟΣΔΕΠ : Οχι κλειδωμένα Πανεπιστήμια

Ο πρόεδρός της Νίκος Σταυρακάκης καλεί σε απερίφραστη καταδίκη των πράξεων βίας
«Δεν μας αρέσουν τα κλειδωμένα πανεπιστήμια. Αλλο πράγμα η μαζική κατάληψη με αίτημα και άλλο η κατάληψη των λίγων που παίρνουν τα κλειδιά και φεύγουν» είπε στην «Κ» ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης.
Και κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις βίας και τις απειλές άσκησης βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται».

Ορισμένοι, είπε, «με την κάλυψη του ακαδημαϊκού ασύλου καταλύουν τις λειτουργίες των συλλογικών οργάνων, παρεμποδίζουν τις ελεύθερες εκλογές πανεπιστημιακών οργάνων και διακόπτουν το διδακτικό και ερευνητικό έργο οδηγώντας στη διάλυση της λειτουργίας του πανεπιστημίου και τελικά στην απαξίωσή του».
Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ θα προχωρήσει άμεσα σε επτά πολιτικές παρεμβάσεις διαχωρίζοντας σαφώς τις θέσεις της από εκείνες της προηγούμενης ηγεσίας. Θα αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας, θα συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και θα διεκδικήσει συμμετοχή στον σχεδιασμό εθνικών προγραμμάτων έρευνας.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Θετική εξέλιξη για τα ΑΕΙ

Η εκλογή νέας ηγεσίας στην ΠΟΣΔΕΠ αποτελεί θετική εξέλιξη. Οι πανεπιστημιακοί άξιζαν μιας καλύτερης εκπροσώπησης και η απελθούσα ηγεσία είχε εγκλωβισθεί στη μόνιμη και σταθερή άρνηση σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Θα είναι κρίμα αυτή η ευκαιρία να μείνει αναξιοποίητη, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγκαίες αλλαγές στα ΑΕΙ. Η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να ανταποκριθούν προς όφελος, εν τέλει, των Ελλήνων νέων.