Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Διχασμός : Η Εθνική μας ασθένεια !

Δημοσιεύθηκε από olympiada
Γράφει ο Ιεροφάντης
Ναι καλά το διαβάζετε… Το Έθνος μας νοσεί όσο ΠΟΤΕ άλλοτε στο παρελθόν και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό ακόμα για καιρό .
Μια ασθένεια τόσο δυνατή που θα μας καταστρέψει δίχως καν να την έχουμε αντιληφθεί.
Μα καλά θα ρωτήσει κάποιος ποια είναι αυτή η ασθένεια που λες…
Μήπως είναι οι κυβερνήσεις μας ; Όχι…
Μήπως είναι η γραφειοκρατία ; Όχι…
Μήπως είναι το δημογραφικό πρόβλημα ; Όχι…
Τότε ; Τα προηγούμενα και πολλά ακόμα που δεν ανέφερα ειναι το αποτέλεσμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει το Έθνος μας.
Όχι το αίτιον όμως.


Το αίτιον είναι : Έλλειψη παιδείας, Αγωγής, Ηθικών αξιών, συνέπειας, Έλλειψη στοιχειώδους σκέψης, άκρατος ατομικισμός και εγωισμός, υποκρισία, έλλειψη ευαισθησίας σε στοιχειώδη ανθρώπινα θέματα, έλλειψη Ανθρωπιάς και κατανόησης.
Ναι, το συστατικό ενός Έθνους ειναι το όμαιμον, το ομόθρησκον (αμφιβάλω για αυτό στην εποχή μας) , το ομότροπον και το ομόγλωσσον. Έτσι τουλάχιστον μας το όρισε ο Ισοκράτης με βάση την εικόνα της εποχής του.
Όμως όταν το Έθνος σε ατομικό ξεχωριστό επίπεδο στον κάθε ενα απο εμάς νοσεί απο όλα όσα προανέφερα , είναι αδύνατον να πάει μπροστά και να προχωρήσει.
Είναι αδύνατον να κατανοήσει τα προβλήματα του, τις παθογένειες του, τα λάθη του και ειναι καταδικασμένο σε συνεχιζόμενη πτώση…
Στην σημερινή πολιτική ζωή βλέπουμε τους Αριστερούς και τους Δεξιούς. Με μια απλοϊκή σύντομη ματιά διαπιστώνουμε πως οι Αριστεροί είναι οι….Ευαίσθητοι και “προοδευτικοί” της πολιτικής και της κοινωνίας και οι Δεξιοί οι συντηρητικοί και “σκληροί” της κοινωνίας.
Έτσι τουλάχιστον μας το έχουν περάσει … Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε να είναι.
Μόλις καταλάβετε πως ο δεξιός με τον αριστερό δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να χωρίσουν και η παγίδα του συστήματος είναι αυτός ο ανόητος και καταραμένος “διχασμός” τότε ίσως μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.
Είναι σαν να παίρνουμε έναν άνθρωπο και να τον χωρίζουμε στο ευαίσθητο κομμάτι του και στο “πειθαρχημένο” σκληρό κομμάτι του. Λάθος απύθμενο. Ο άνθρωπος χρειάζεται ΟΛΑ του τα κομμάτια για να είναι ισορροπημένος και να κοιτάει μπροστά.
Ας θυμηθούμε την περίπτωση του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου . Η μια πλευρά τάχθηκε υπέρ του…”Μπάτσου” και η άλλη υπέρ του παιδιού. Επειδή ήτανε μόνο στα Εξάρχεια η μια πλευρά τον κατηγόρησε ως αναρχικό και ορισμένοι είπανε…καλά να πάθει το κωλόπαιδο και τι δουλειά είχε εκεί και οι άλλοι μισοί βρίζανε την Αστυνομία για το έγκλημα Ενός υπανθρώπου.
Το έχουμε χάσει εντελώς μου φαίνεται και αναφέρομαι στον ΚΟΙΝΌ ΝΟΥ…
Η Κάφρος θα είσαι και γάιδαρος, η ευαίσθητος σε βαθμό τραγικότητας ; Η αριστερός η Δεξιός ; Πάτε καλά ; Σταματήστε να είστε ηλίθια πωρωμένοι ως προσωπικότητες , να έχετε εγωισμό σε μέγεθος ουρανοξύστη , να είστε άξεστοι, χυδαίοι και να παίζετε με ψυχές ανθρώπων και ίσως τότε κάτι βελτιωθεί στο κωλοχανείο που λέγεται Ελλάς.
Προσωπικά αγανακτώ με τους Έλληνες. Για μένα η Ελλάδα είναι μια εικόνα ξεχασμένη του παρελθόντος γιατί αν κρίνω με όσα έχω δει και έχω βιώσει από τους “Έλληνες” είτε τους δεξιούς, είτε τους ακροδεξιούς, είτε τους αριστερούς και τους ακροαριστερούς δηλώνω ευθαρσώς μισέλληνας και αδυνατώ να εντάξω τον εαυτό μου σε αυτό το καραγκιοζιλίκι που εσείς ονομάζεται σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.
Δεν μπορώ να βλέπω τον κάθε “τυχάρπαστο” καιροσκόπο να πουλάει ιδεολογία και δήθεν γνώσεις στους γύρω του ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να βολευτεί στα βουλευτικά έδρανα η για να βρει μια λύση στον πονεμένο βιοπορισμό του η έστω να έχει προσωπικούς στρατούς και να εκμεταλεύεται ψυχές και συνειδήσεις.
Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους όπως και οι ίδιες οι ιδέες.
Ζώ στην εποχή του τίποτα και βαρέθηκα να μην αλλάζει κάτι.
Η θα είναι κάποιος Μιλιταριστής - άντρακλας και γαμιάς, η ευαίσθητος αριστερός που θα θέλει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό λόγω …ανθρωπισμού..προς τους εκάστοτε μετανάστες ; Δηλαδή μια λογική σκέψη δεν μπορεί να βρεθεί ;
Η μέση λύση ρε παιδιά… Η Γαμημένη ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ…
Σταματήστε να είστε τόσο γελοίοι ρε σεις Έλληνες …
Σταματήστε να βρωμίζεται το Ιερό όνομα της Ελλάδος και να ιεροσυλείτε σε ιδέες που ΟΥΤΕ ΚΑΝ έχετε κατανοήσει μέσα σας.
Σταματήστε οι “δήθεν” Εθνικιστές να είστε μονόχνοτα “κτήνη” με πώρωση και “ανδρισμό” που αγγίζει τα όρια του πιθήκου και οι Αναρχικοί να είστε άπλυτοι τεμπέληδες που δεν έχετε ιδέα από υπευθυνότητα σε κάθε τομέα της ζωής σας. Απολαύστε το θείο δώρο της ζωής και γευτείτε της χαρές της επιτέλους… Χαβαλέδες ε χαβαλέδες …
Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ όλοι σας….
Είμαι , δηλώνω και θα είμαι Έλληνας Εθνικιστής.
Μα ποτέ δεν θα καταλάβετε τι είναι ο Ελληνισμός και πόσο μάλλον ο Εθνικισμός αν δεν καθαρίσετε τις ψυχές σας….
Τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη κανείς σας δεν τα κατάλαβε. Εγώ πιστεύω πως πέτυχα του σκοπού αυτού και είμαι περήφανος δια εμέ…
Η σύγχρονη Δημοκρατία που ο παγκόσμιος δικτάτορας μας επέβαλε σας αρρώστησε όλους και έχετε χάσει το θείο δώρο της σκέψης .
Τα ξεπουλάτε ΟΛΑ εις το όνομα του Μαμμωνά, είστε τυφλοί και ανάξιοι να αναγνωρίσετε τους καλύτερους από εσάς , ζηλεύεται και πολεμάτε την όμορφη πρόοδο του διπλανού σας και ξεστομίζετε χοντροκομμένες εκφράσεις περι ιδεών και ιδανικών.
Μα όταν ψηφίζετε, όταν λειτουργείτε στην κοινωνία είστε το ίδιο σάπιοι με αυτούς που κατηγορείτε.
Τρελαίνεστε “δήθεν” στην σκέψη μην τυχόν και αυτονομηθεί η Κρήτη, η Κέρκυρα, μην τυχόν χάσουμε την ΗΔΗ χαμένη θράκη και κάποια νησιά του Αιγαίου και την Μακεδονία.
Μα ποτέ δεν σκεφτήκατε τι δίνει αυτό που εσεις αποκαλεί ΚΡΑΤΟΣ στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Πολεμάτε για την Ελλάδα που κατ ουσίαν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ …
Αντι να αναγεννήσετε τις καρδιές σας σκέφτεστε ένα σωρό ανέφελα και άοσμα πράγματα. Δεν κάνει ούτε το κράτος, ούτε η εδαφική ακεραιότητα Ενα Έθνος !
Το Έθνος ειναι έννοια Οντολογική.
Και Έλλην μπορεί να ζει σε διαφορετικά κράτη , ακόμα και εχθρικά και να ευημερήσει.
Το Έθνος ειναι έννοια και ύπαρξη πολύ πέρα της φαντασίας σας.
Είναι ο Έλληνας στα βάθη του κόσμου…
Κοιτάξτε να είστε σωστοί, αγαθοί, τίμιοι και πάνω από όλα ΆΝΘΡΩΠΟΙ και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για αναγέννηση της Ελλάδος όπως εσείς την θέλετε και την “ονειρεύεστε ” …

Δεν θέλω Μεγάλη Εδαφικά Ελλάδα με τόση εσωτερική βρωμιά και ανοησία και εκμετάλλευση Δεν θέλω Ελληνικό στρατό με τόση αδικία και υπό τέτοιες συνθήκες.
Εσείς συμβιβάζεστε και ψεύδεστε στον ίδιο σας τον εαυτό και αυτό θα είναι πάντα το μεγάλο σας Ελάττωμα .
Περαστικά σας… Άρρωστα αδέρφια!
Περαστικά σας…

Λύση στην ασθένεια του Έθνους μας… Υπάρχει..
Επανάσταση πνευματική, Αναγέννηση ιδεών και αξιών .
Ανθρωπισμός στο επίκεντρο του Έθνους.
Πραγματική κοινωνική σκέψη , τίμια και ειλικρινής , ευαίσθητη και λογική με επίκεντρο το Έθνος και τις ανάγκες του.
Ούτε μεγάλες κορώνες ούτε ανόητες κραυγές.
Ηγέτες άξιοι και με ισχυρά ιδανικά. Άμεμπτοι και ειλικρινείς που θα θυσιάζονται εαν χρειαστεί για το καλό του λαού .
Αξιοκρατία σε κάθε επίπεδο… Νόμος υπεράνω όλων… Αλλαγή πολιτεύματος με γνώμονα την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.
Αλλαγή νοοτροπίας ριζικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια: