Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

"Φουντώνει" ο πόλεμος Κυβέρνησης και Επιχειρηματιών για την ακρίβεια !

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης (Α) έκανε λόγο για αθέμιτες πρακτικές
Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών που απείλησαν ευθέως με μείωση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση που κατονομαστούν ή τους επιβληθεί πρόστιμο για ανατιμήσεις σε προϊόντα τους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ σε επιχειρήσεις που τους εκμεταλλεύονται με αυξήσεις τιμών αυτή την εποχή, ενώ ο υφυπουργός κ. Γιώργος Βλάχος απάντησε ότι "δε μας ενδιαφέρει το συμφέρον των λίγων" και τόνισε ότι "το υπουργείο δε θα κλείσει τα μάτια στις αθέμιτες πρακτικές και τις στρεβλώσεις της αγοράς και θα συνεχίσει να κατονομάζει επιχειρήσεις που αυξάνουν τα ποσοστά κέρδους αυτή τη δύσκολη περίοδο".

Ο πρόεδρος των Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων κ. Καραγεωργίου αποδοκίμασε τη στάση του υφυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τη "απαράδεκτη" και τονίζοντας: "Ο κόσμος ψηφίζει καθημερινά τα προϊόντα και τις βιομηχανίες στο ταμείο".
Ο Γ. Βλάχος στο ΣΚΑΪ
"Δεν πρέπει να μας κατηγορούν για τις ανατιμήσεις", ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος καθώς οι τιμές, όπως υποστήριξε, "κινούνται πτωτικά λόγω της κρίσης σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες".
Εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων δηλώνουν ότι το μποϊκοτάζ είναι όπλο, αλλά πρέπει να λάβει μέτρα και η κυβέρνηση.
ΠΑΣΟΚ: Αόριστες καταγγελίες. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ουσιαστικά ο κ. Βλάχος "μας κάλεσε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο πράγματα. Ή τις απολύσεις ή την ακρίβεια".
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, "η κυβέρνηση θέτει ψευτοδιλήμματα προς τους πολίτες που μοναδικό στόχο έχουν την ευκαιριακή πολιτική κατανάλωσης".
"Αν η κυβέρνηση είναι όμηρος επιχειρηματιών που την εκβιάζουν, αυτό είναι δικό της πρόβλημα και δεν είναι πρόβλημα των πολιτών", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κάλεσε το υπουργείο Ανάπτυξης να αφήσει τιςυπεκφυγές, να εφαρμόσει το νόμο περί ανταγωνισμού και να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε οι τιμές στη χώρα να πέσουν σε ένα επίπεδο 8 με 10% όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ άμεσα.
emprosdrama.blogspot.com από ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

"Λαϊκή συμπαράσταση" ζητά το ΥΠΑΝ...
Αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Βλάχου ότι εταιρείες απειλούν με απολύσεις, σε περίπτωση που το ΥΠΑΝ προχωρήσει σε ελέγχους τιμών. Υπέρ του μποϊκοτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα με αδικαιολόγητες αυξήσεις τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και το νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες, θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής επιτροπής που συνεδριάζει το μεσημέρι.
Επανάλαβε ότι δεν θα διστάσει να ζητήσει από τις καταναλωτικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ. Ο υπουργός ανέφερε ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί οι τιμές σε 4000 κωδικούς ενώ έχουν γίνει μειώσεις ή έχουν ανακληθεί αυξήσεις σε 20.000 κωδικούς σούπερ μάρκετ από ένα σύνολο 80.000 κωδικών.
Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, αλλά δεν κλείνουμε το μάτι σε καμία επιχειρηματική συμπεριφορά, είπε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι είναι έτοιμο το Παρατηρητήριο Τιμών, για το οποίο θα ανακοινωθούν δράσεις εξοικείωσης μαζί του για πολίτες, που δεν χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ενώ στελεχώνεται και η νέα Ελεγκτική Διεύθυνση στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Επίσης, ζήτησε από τα ΜΜΕ «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην παρουσιάζουν αυξήσεις, όπου δεν υπάρχουν. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αποτύπωση της αλήθειας και θα επιμείνουμε στην αναφορά των γεγονότων όπως είναι» είπε ο υπουργός.