Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Στην πολιτική το χρονόμετρο δεν μηδενίζει !

Κακή κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία; Κακή να πούμε κι εμείς.
Κακή διότι δεν τόλμησε όταν είχε ισχυρή εντολή να συγκρουσθεί με την κατεστημένη νοοτροπία, με τις ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, με τον παραλογισμό πολλών εξωπραγματικών κεκτημένων, για τα οποία συντεχνίες και βολεμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σάλπιζαν κήρυξη πολέμου αν θιγόντουσαν έστω και κατ’ ελάχιστον.

Άτολμη κυβέρνηση, παγιδευμένη στην ήπια προσαρμογή αντί να προχωρήσει στις αναγκαίες ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, επιλέγοντας την πολιτική της δημοσκοπικής διαχείρισης από την πολιτική των επιβεβλημένων πρωτοβουλιών και της σύγκρουσης.
Κακή κυβέρνηση για ό,τι δεν έκανε και λιγότερο για ό,τι έκανε.
Και κυρίως για την διαφθορά, που παραμένει προς το παρόν ως το μοναδικό «επίτευγμά» της
Επειδή όμως στην πολιτική το χρονόμετρο δεν μηδενίζει, αρχίζοντας να μετράει από την αρχή κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, είναι σαθρό το επιχείρημα που επικαλούνται οι ηττημένοι… ότι εμείς χάσαμε, εσείς κυβερνάτε σήμερα, άρα εσείς φταίτε για όλα.
Κουρτίνα στο πως κυβέρνησαν και τι παρέδωσαν όσο κι αν θέλουν δεν μπορούν να τραβήξουν, διότι απλά παρέδωσαν κληρονομιά και πολιτική αποποίηση κληρονομιάς δεν μπορεί να γίνει, καθ’ ότι κληρονόμος είναι ο λαός.
Δεν αποτελεί επομένως άλλοθι, το «εμείς χάσαμε εσείς κυβερνάτε». Διότι είναι σαν να λένε «μη μου ξυπνάς του ΠΑΣΟΚ το παρελθόν».
Και το ΠΑΣΟΚ, αρέσει δεν αρέσει, έχει παρελθόν τον Ανδρέα, τον «Τσοβόλα δώστα όλα», το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», τον άκρατο δανεισμό, την εφεύρεση των κοινωνικοποιήσεων… και προσφάτως τον Σημίτη που το ίδιο αποκήρυξε.
Παν Παπ AntiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: