Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μπάφετ : Η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει μέσα σε πέντε χρόνια !

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει ανακάμψει μέσα σε πέντε χρόνια, όμως ευχήθηκε να τα καταφέρουμε νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Οι καλύτερες ημέρες για την Αμερική (σε οικονομικό επίπεδο) βρίσκονται μπροστά μας, αλλά με ποιο ρυθμό θα φτάσουμε σ' αυτές παραμένει ένα ερώτημα, εξήγησε ο Μπάφετ, ο οποίος χαρακτήρισε το σημερινό περιβάλλον οικονομικό Περλ Χάρμπορ , αναφερόμενος στην ιαπωνική επίθεση εναντίον της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Περλ Χάρμπορ το 1941.
Πιστεύω πως η οικονομία θα ανακάμψει μέσα σε έξι χρόνια, αλλά επιθυμώ να τα καταφέρουμε νωρίτερα, δήλωσε.
Οι ταχείες και συνετές ενέργειες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας επέτρεψαν να αποφευχθεί το χειρότερο και η εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης και ιδιαίτερα του πληθωρισμού θα εξαρτηθεί από το βαθμό σύνεσης των κυβερνητικών πολιτικών, υπογράμμισε.
Ο Μπάφετ, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει άμεσα ένα ενωμένο μέτωπο του δημοκρατικού και του ρεπουμπλικανικού κόμματος πίσω από τον πρόεδρο (Μπαράκ) Ομπάμα, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί περισσότερο απ' ό,τι στη δεκαετία του 1970.
'Ουδέποτε είχα δει τέτοιο φόβο μεταξύ των επενδυτών, προσέθεσε.
Αρκούν πέντε λεπτά για να σε καταλάβει ο φόβος, όμως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απαιτεί περισσότερο καιρό. Αλλά το σύστημα δεν λειτουργεί χωρίς εμπιστοσύνη, επισήμανε.

emprosdrama.blogspot.com από Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: