Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η αριστερά και η δημοκρατία του Μεντερές

Η αριστερά και η δημοκρατία του Μεντερές Image via Wikipedia

Πριν από 50 περίπου χρόνια ένας άλλος πολύ δημοφιλής πρωθυπουργός ο Μεντερές με ποσοστά εκλογής κοντά στο 50% καταδικάστηκε από τον τουρκικό στρατό σε θάνατο και στάλθηκε στα Πριγκιποννήσια κοντά στην Κωνσταντινούπολη για να εκτελεστεί μαζί με όλο του το υπουργικό συμβούλιο.
Πολλοί αφελείς νομίζουν ότι πολλά άλλαξαν από τότε.Τα μαντρόσκυλα ωστόσο μετέτρεψαν το έδαφος της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σε ένα τεράστιο νεκροταφείο με ομαδικούς τάφους.

Πρώτα έριξαν μέσα μερικά εκατομμύρια Αρμένιους, Έλληνες και στη συνέχεια Κούρδους. Χωρίς αμφιβολία τα περισσότερα δεινά τα πέρασαν οι Κούρδοι.
Οι ομαδικοί τους τάφοι είναι ακόμη νωποί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Τουρκίας.
Στην Τουρκία οι άνθρωποι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.
Μπορεί κάποιος να περπατάει στον δρόμο και την επόμενη στιγμή να βρεθεί σε μια σκοτεινή υπόγεια φυλακή, χωρίς δίκη για καμιά πενταετία.
Το ότι οι άνθρωποι, οι ίδιοι οι Τούρκοι, δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνει ότι ούτε και οι αιχμάλωτοι πολέμου έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.
Γι' αυτό και η Τουρκία η ίδια θεωρείται ένας μεγάλος ομαδικός τάφος.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι βέβαια φαντασίες.
Ακόμη και τώρα οι ταγματασφαλίτες στην Νοτιοανατολική Τουρκία μπουκάρουν σπάζοντας πόρτες και απαγάγουν όποιους θέλουν. Πριν από λίγα χρόνια σταματούσαν λεωφορεία και εκτελούσαν όλους τους επιβάτες επειδή έψαχναν κάποιους ή έτσι για αντίποινα....Τα παραπάνω έχουν ως πηγή τον απερίγραπτο εθνικιστικό φανατισμό που στηρίζεται σε ένα Μογγολικό φαντασιακό.
Οι Τούρκοι στρατηγοί θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους Μογγόλων και όταν ονειρεύονται το βράδυ βλέπουν ότι καβαλάνε μαύρα άλογα στις στέπες τις Σιβηρίας και της κεντρικής Ασίας γύρω από πολεμικά λάβαρα....
Όλοι οι αρχιστράτηγοι έχουν σχιστά μάτια και μεγάλα σκούρα γυαλιά. Σχιστά μάτια γιατί το φαντασιακό (η ομαδική εθνικιστική παράκρουση) δεν κρύβεται, προωθούν αυτούς με τα πιο ασιατικά ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά στις ανώτερες στρατιωτικές θέσεις, και σκούρα μεγάλα γυαλιά γιατί δεν θέλουν να τους περνάνε οι άλλοι για κορόιδα...
Οι λάτρεις αυτών των στρατοκρατόρων με έμβλημα τον Κεμάλ και την Τουρκική σημαία είναι τα παιδιά που οι μπαμπάδες τους έχουν εργοστάσια στην Τουρκία, αυτοί που είναι πολύ πλούσιοι (καθώς και οι γκρίζοι λύκοι από τους φτωχούς)...
Αυτοί οι πλούσιοι απολαμβάνουν τρομακτικές ελευθερίες στην Τουρκία, καπνίζουν και πίνουν ό,τι θέλουν, κάνουν φοβερές αταξίες και έχουν όλη την αστυνομία να τους προστατεύει. Αν ποτέ γίνει κάποιο λάθος το βαθύ κράτος και η βαθιά φεουδαρχία επικοινωνούν για να μην γίνει κανένα ατόπημα με τα δικά τους παιδιά. Τα συμφέροντα είναι ταυτόσημα, πρόκειται για την ίδια ελίτ που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει την πρόσβαση στα όπλα και το χρήμα.
Ο μόνος λόγος που ο νέος Mr 50%, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει ακόμη εκτελεστεί στα Πριγκιποννήσια είναι επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν πρέσβη στη Μέση Ανατολή.
Γι' αυτό και μόνο κρατάνε όσο μπορούνε τα λουριά από τα μαντρόσκυλα που λυσσάνε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Και ενώ ο Ερτογάν έχει το Οκ από τις ΗΠΑ για να πετάει στη φυλακή διάφορα μέλη του στρατιωτικού παρακράτους, δεν μπορεί ακόμη να πειράξει τον βασικό πυρήνα των Τούρκων στρατηγών οι οποίοι κινούν καμιά εκατοστή λόμπι στις ΗΠΑ μέσω των χρηματικών ποσών που σπαταλούν για εξοπλισμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο τα τελευταία χρόνια αποκτούν περίεργες βαλλιστικές δυνατότητες που θα ταίριαζαν περισσότερο σε χώρες όπως το Ιράν που θέλει να χτυπήσει τυφλά το Ισραήλ από απόσταση.
Οι νέες αυτές δυνατότητες μπορούν να έχουν νόημα μόνο αν σκεφτεί κάποιος τι κεφαλές θα βάλουν οι στρατηγοί στους πυραύλους που θα θελήσουν να κατευθύνουν προς τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις, Αθήνα, Θεσ/νικη κτλ. Από χημικά μέχρι πυρηνικά και από μακρυά από το έδαφός τους.
Αυτές είναι οι δύο δικλίδες ασφαλείας της στρατιωτικής ελίτ:
Τα έσοδα από τις πωλήσεις όπλων και ένας ανεξέλεγκτος παράγοντας αστάθειας που δημιουργούν τώρα με την ανάπτυξη περίεργων βαλλιστικών δυνατοτήτων.
Από την άλλη πλευρά οι Αμερικάνοι, δηλαδή τα αμερικανικά λόμπι, βλέπουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο να κατασπαταλιούνται στην Ελλάδα σε κοινωνικές παροχές, σε νοσοκομεία, σε δημόσια (δηλαδή κομμουνιστική) υγεία, παιδεία κτλ.
Τα λόμπι δεν μας συγχωρούν για τα χρήματα που μοιραζόμαστε μεταξύ μας ενώ θα έπρεπε να τα δίνουμε σε αυτούς.
Φέτος στα μάτια των Αμερικάνων οι Έλληνες έδειξαν ότι είναι μια μη ασφαλής χώρα με κρυφοκομμουνιστική κουλτούρα και διάσπαρτες τρομοκρατικές ομάδες η οποία πρέπει να συντριβεί.
Η κίνηση που θα ομαλοποιούσε την κατάσταση (κατά τους Αμερικάνους) θα ήταν μια επιθετική Τουρκική κίνηση που θα προκαλούσε νεκρούς, μια εμπόλεμη κατάσταση με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και νέες συνθήκες εσωτερικής "ασφάλειας" στο εσωτερικό της χώρας μας.Στις κακές περιόδους και εφόσον η οικονομική κρίση συνεχίσει με δύναμη τότε οι περιφερειακές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες, και όλοι ξέρουν ότι στις συγκρούσεις αυτές από τις οποίες τρέφεται ο καπιταλισμός δεν πολεμάνε τα μέλη των ελίτ αλλά κυρίως αυτοί τους οποίους θέλουν να καθυποτάξουν οι ελίτ και των οποίων η ζωή αξίζει κάτι λιγότερο από το τίποτα.
Σε πρώτη προτεραιότητα αν χρειαστεί έχουν το κεφάλι μας στο πιάτο τους.Και μπορεί να διερωτηθεί κανείς, είναι δυνατόν να υπάρξουν αριστερές πολιτικές ή αριστερή ανατροπή στην Ελλάδα όταν δίπλα μας έχουμε τον τουρκικό μπαμπούλα και από πάνω μας τους Αμερικάνους νταβατζήδες;
Μπορούν οι Έλληνες να αποκτήσουν ανεξαρτησία πριν οι Τούρκοι αποκτήσουν στοιχειώδη δημοκρατία; Και τελικά μπορεί ακόμη και υπο ιδανικές συνθήκες να υπάρξει κάτι ανθρωπινότερο από το σημερινό πολίτευμα ή σύστημα αν οι λαοί δεν συντρίψουν πρώτα τα οικονομικά συμφέροντα και δεν συνεργαστούν στενά προς αυτή την κατεύθυνση;
Πολλοί μπορεί να μην έχουν πρόβλημα με τις δήθεν ειρηνικές επιχειρήσεις και τον δήθεν ειρηνικό καπιταλισμό, ο καπιταλισμός όμως έχει πολλά κεφάλια. Δεν είναι μόνο το δήθεν ειρηνικό μοντέλο ανάπτυξης που προωθούν οι επιχειρήσεις αλλά παράλληλα το άλλο μοντέλο, το στρατιωτικό, το εχθρικό, αυτό που τρέφεται με το αίμα των αθώων, μετρήσεις που δεν προσμετρώνται στις στατιστικές του ΟΟΣΑ για την οικονομική ανάπτυξη...
Υπο τους παραπάνω όρους δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξηγήσει κάποιος πώς είχε τόσο μεγάλη απήχηση στη χώρα μας η πολιτική του εκσυγχρονισμού και κυρίως της ισχυρής Ελλάδoς.
Δυστυχώς όμως οι όροι της ισχυρής Ελλάδος είναι οι όροι αυτών που μας έβαλαν κάτω από την γκιλοτίνα από την πρώτη στιγμή.
emprosdrama.blogspot.com από Greek Rider

Δεν υπάρχουν σχόλια: