Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ντού-σαν ΑΕΚ

Επιμέλεια: Ηλίας Ευταξίας
Η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ετοιμάζεται για ακόμα ένα... ντου και οι φίλαθλοι που αναμένεται να δώσουν το παρών στο ΟΑΚΑ περιμένουν να απολαύσουν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική γκολ και θέαμα από τους κιτρινόμαυρους.
Η 25η αγωνιστική με το εκτός έδρας 5-1 επί του Πανσερραϊκού έχουν ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας και το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (14/3, 19:00, NS1) δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου να διευρύνουν το σερί των νικών τους. Στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει από την εμφάνιση στις Σέρρες αν προστεθούν και οι επιστροφές πολλών τραυματιών τότε η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα φετινά δεδομένα με ΜΟΝΟ καλά νέα να βγαίνουν από τους Θρακομακεδώνες.
Ο σαν αντίπαλος ΟΦΗ βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση με τον υποβιβασμό να είναι προ των πυλών και έρχεται στο ΟΑΚΑ με επτά απουσίες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα έχει ένα εύκολο απόγευμα καθώς οι Κρητικοί αν και έχουν απολέσει πολλές από τις ελπίδες για παραμονή θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα.
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα έχουν καμία σημασία για την ΑΕΚ αν παρουσιαστεί "σαν ΑΕΚ", την ΑΕΚ που στην εποχή του Μπάγεβιτς έχει μόλις μία ήττα (σ.σ.: 9 νίκες, 5 ισοπαλίες). Στον... αέρα τρεις θέσεις
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα έχει στην διάθεση του τους Καφέ, Χουανφράν, Μαντούκα που το τελευταίο διάστημα βρισκόντουσαν περισσότερο υπό τις οδηγίες του ιατρικού επιτελείου παρά κάτω από τις κατευθύνσεις του 60χρονου προπονητή.
Σίγουρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αισθάνεται ευχάριστα πονοκεφαλιασμένος με πολλά όπλα στην διάθεσή του και ποδοσφαιριστές έτοιμους να αρπάξουν οποιαδήποτε ευκαιρία τους δοθεί. Απέναντι στον ΟΦΗ φαίνεται πως είναι η σειρά του Μπερνς να εκπλήξει ευχάριστα τον κόσμο της ΑΕΚ που βλέπει κάθε Κυριακή και ένα νέο πρόσωπο για να σχολιάσει στις εξέδρες. Η αρχή έγινε με τον Ταχτσίδη, τη σκυτάλη πήρε ο Ντιούφ και τώρα ο μικρός Αυστραλός περιμένει να πατήσει το χορτάρι του ΟΑΚΑ από το πρώτο λεπτό.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο φύλακας άγγελος Σεμπαστιάν Σάχα με τους Μαϊστόροβιτς και Κυργιάκο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Σε περίπτωση που ο Χουναφράν επιστρέψει στην ενδεκάδα για την δεξιά πλευρά "μάχονται" οι Γεωργέας-Κουτρομάνος με τον πρώτο να φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη, αν και ο "Ντούσκο" έχει δοκιμάσει τα πάντα στην προπόνηση.
Στην μεσαία γραμμή ο Καφές με τον Ταχτσίδη δοκιμάστηκαν με τους βασικούς αντί των Ενσαλίβα-Πελετιέρι στα αμυντικά χαφ, αλλά στη συνέχεια οι δύο θεωρητικά βασικοί πήραν και πάλι τη θέση τους στο κέντρο.
Ο Νέιθαν Μπέρνς θα ξεκινήσει δεξιά αν η ΑΕΚ αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2, ή μέσα δεξιά αν επιλεχθεί το 4-3-1-2 με τον Σκόκο να παίζει ως ελεύθερος και όχι αριστερά στη γραμμή. Τέλος, τα δύο τέρματα του Τζεμπούρ και η καλή συνεργασία που έδειξε με τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό του δίνουν τη φανέλα βασικού δίπλα στον πρώτο σκόρερ Μπλάνκο, με τον Εντίνιο να περιμένει από την πάγκο την είσοδό του στο παιχνίδι.
Τα σχήματα και τα πρόσωπα που έχει δοκιμάσει ο Μπάγεβιτς στις τελευταίες προπονήσεις είναι αρκετά και αυτό δείχνει πως οι επιλογές είναι πολλές και καλές, αν όχι ισάξιες.
Άλλωστε η Ένωση μπαίνει στην τελευταία ευθεία του πρωταθλήματος με ένα εύκολο πρόγραμμα μπροστά της, διεκδικεί το Κύπελλο και έχει ισάξιες ελπίδες με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν μη τι άλλο κανείς δεν θα περίμενε πως στα μέσα Μαρτίου η ομάδα που δεν είχε "διπλό" στον πρώτο γύρο θα βρισκόταν ακόμα μέσα στο... παιχνίδι με τους στόχους ζωντανούς και στο χέρι της για να έρθουν εις πέρας.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Στείλτε τους στον αγύριστο!



Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι καλύτερο από ποτέ την φετινή σεζόν. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κόντρα στον Πανσερραϊκό μας παρουσίασε το καλύτερο φετινό πρόσωπο της Ενωσης και έτσι η ομάδα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο αυριανό (14/03, 19:00) ματς με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο ματς υπάρχει "λαϊκή απαίτηση" από τον κόσμο της ΑΕΚ. Να κερδίσουν, να βάλουν πολλά γκολ στον ΟΦΗ και έτσι η κρητική ομάδα να πάει εκεί που της αξίζει. Στον αγύριστο… της Β’ εθνικής! Το "πράσινο παράρτημα" έχει ιστορία με... αμαρτίες, οι οποίες και θα πρέπει να "πληρωθούν" αύριο (14/03) στο ΟΑΚΑ.

Αγωνιστικά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για πρώτη φορά επί των ημερών του έχει τόσο "γεμάτη" αποστολή. Εχει πάρει μαζί τους 20 ποδοσφαιριστές, αλλά ενδεχομένως να δώσει σε κάποιους "ανάσες" ενόψει του πρώτου κρίσιμου ημιτελικού με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη (18/03) στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ετσι, αναμένεται να ξεκινήσουν στην 11αδα: ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, ο Κουτρομάνος δεξί μπακ, ο Μαϊστόροβιτς με τον Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας, ο Αλβες αριστερό μπακ (έχει κρύωμα και αν δεν τα καταφέρει θα παίξει ο Χουανφράν), ο Ενσαλίβα με τον Πελετιέρι αμυντικά χαφ, ο Καφές μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, δεξιά ο Σκόκο, αριστερά ο Τζιμπούρ και στην επίθεση ο Μπλάνκο σε σύστημα 4-3-3. Θέση στην 11αδα επίσης διεκδικούν οι Μπερνς, Ντιούφ, Μαντούκα και Εντίνιο.

Ο ΟΦΗ παρότι είναι προτελευταίος στην βαθμολογία δεν παύει να είναι επικίνδυνος, καθώς ψάχνει βαθμούς παντού για να παραμείνει στην κατηγορία. Θα παίξει επιθετικά (με Σίμιτς, Πόποβιτς, Στόλιτσα στην επίθεση) για να πάρει την νίκη ή έστω την ισοπαλία. Σε 35 παιχνίδια της προϊστορίας ο δικέφαλος έχει πάρει 27 νίκες, έχει παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες και έχει ηττηθεί πέντε φορές. Παράλληλα μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες με 2-0, 3-1 και 4-0 αντίστοιχα.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ