Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Και στο απόσπασμα να με βάλουν, εγώ δεν ψηφίζω

Εμμένει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος στην απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
«Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που... θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία», ανέφερε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ρ/σ ΑΝΤ1.
«Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδος μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν, ας με διαγράψουν», ανέφερε.
skai

3 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Από ότι διάβασα στο ΟΛΥΜΠΙΑ δίπλα του στην βουλή καθόταν ο Καραμανλής. "Στόμα δεν έχω και μιλιά έχεις".

Ανώνυμος είπε...

META TON ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ (ΔΙΑΓΡΑΦΗ) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Δεν θεωρώ διόλου πιθανή μια διαγραφή του Καμμένου. Τουναντίον εκτιμώ, ότι αυτός μπορεί να αναδειχθεί στα εναπομείναντα αγαπητά "παιδιά" του Αντώνη Σαμαρά, ανεξαρτήτως των ίδιων επιδιώξεων. Ο Σαμαράς καθ' οδόν προς την άνοδο της Μπακογιάννη στην πρωθυπουργία θα αποδυναμωθεί έντονα από δυνάμεις που ακόμη τον στηρίζουν. Ο ρόλος, το οποίον θα μπορέσει να επιτελέσει μελλοντικώς είναι προφανώς μια ύστατη σταυροφορία εναντίον του "Μητσοτακισμού". Επειδή τότε δεν θα διαθέτει ούτε τύποις προοπτική διακυβέρνησης, θα επιχειρήσει να σκληρύνει εντόνως την φρασεολογία του. Ένας από τους λόγους αυτής της επιλογής, μάλλον θα είναι η δημιουργία αντιπερισπασμού στην δημιουργία μιας γνήσια λαϊκής κίνησης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος είναι θέσει και φύσει ο γνήσιος ηγέτης του μεσαίου χώρου. Στον Κ. Καραμανλή εναπόκειται βεβαίως η επιλογή μιας μελλοντικής σύμπραξης με τον Α. Σαμαρά, διότι δεν υπάρχουν στην πολιτική ταμπού, αλλά στρατηγικές.
Άσχετα από τι τεχνάσματα επιφυλάσσει η υπερεξουσία, ας γνωρίζει, ότι οι Καραμανλικοί δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Αποτελούμε προς το παρόν μια ίσως περιορισμένη και αδιαμόρφωτη, αλλά απτή δύναμη, η οποία μπορεί να ενώσει πρόσωπα με διαφορετική προέλευση, με αφετηρία το ήθος, την αξιοπιστία, τις τομές και κατ' ελπίδα μελλοντικές επιλογές του Κ. Καραμανλή. Κάποια στιγμή και ο Π. Καμμένος θα κληθεί να επιλέξει τον χώρο, που μπορεί πρακτικά να δώσει μάχη για τις πολιτικές θέσεις του.