Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου


 Κύκλο επαφών με τα κορυφαία στελέχη προκειμένου να διερευνήσει το πως βλέπουν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει ο πρώην πρωθυπουργός. 
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε αργα το απόγευμα με  τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ πιο πριν συζήτησε το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Δημήτρη Ρέππα.
Ο πρώτος κύκλος επαφών του κ. Παπανδρέου με τα κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες. Ο κύκλος για σήμερα θα κλείσει με τον...
Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Σκανδαλίδη. Τις επόμενες ημέρες θα συναντήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη και άλλους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θέλει να ακούσει τις απόψεις των στελεχών για την προώθηση των πολιτικών που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της χώρας στην Ε.Ε. αλλά και για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα καθώς οι αγορές στοχεύουν σε Ιταλία και Ισπανία. Στόχος του πρώην πρωθυπουργού είναι να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας ώστε να βγει από την κρίση.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ζητά από τους συνομιλητές του την άποψή τους για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ. 
Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το θέμα της λίστας, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο ίδιος δεν έχει θέσει ποτέ θέμα λίστας για τις επερχόμενες εκλογές στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όπως λένε το έχουν θέσει μόνο βουλευτές της ΝΔ. 
Το κυρίαρχο θέμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι η κατάτμηση των περιφερειών.
Αυτήν την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί ποια ακριβώς είναι η πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού αν δηλαδή δρομολογεί την παραίτησή του και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή αν θα επιμείνει να παραμείνει πρόεδρος του κινήματος. 
Σε κάθε περιπτωση πάντως, είτε πάμε σε αλλαγή ηγεσίας είτε σε σύγκρουση αν παραμείνει ο Παπανδρέου, είναι προφανές ότι ανοίγει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: