Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Να λες τη γνώμη σου αλλά να είναι και σωστή – Εκκλησία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ


Η μελέτη της Εθνικής δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε η επιστολή Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του άρεσε.
Τα κατήγγειλε τότε και τώρα.
Η μελέτη των μεν και η γνώμη του δε, παρά την τεκμηρίωσή τους δεν συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο το χειρότερο γι αυτές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πιο πολλά στελέχη, όταν δεν προέρχονται από εξωκοινοβουλευτικές, τροτσκιστικές και λοιπές αριστερίστικες ομάδες, έλκουν την καταγωγή από το ΚΚΕ.
Αυγά του φιδιού δεν εκκολάπτονται μόνο στην δεξιά.
Το ΚΚΕ είναι σαν την εκκλησία.
Έχει δόγμα, η ηγεσία σαν τον Πάπα κατέχει την απόλυτη αλήθεια , που είναι μία σαν το ΚΚΕ...

Σιχαίνεται τις αιρέσεις, τις αποχωρήσεις και τις διασπάσεις. Και τις διαφωνίες
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, ο τρόπος διοίκησης του κόμματος δεν λειτουργεί με την αμεσότητα του νόμου της πλειοψηφίας στη δημοκρατία.
Λειτουργεί από την κορυφή προς τα κάτω , σχεδόν ποτέ ανάποδα από τη βάση προς τα πάνω.
Στο ΚΚΕ λοιπόν ένας βετεράνος, ο Κ. Λουλές τόχε πει και το είχε γράψει, κάπου στη δεκαετία του 70, με αφοπλιστική καθαρότητα.
“Εμείς έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του , φτάνει να είναι και σωστή”.
Ποιος ορίζει το σωστό; Μα το κόμμα. Δηλαδή; Η ηγεσία του φυσικά, τελικά ο εκάστοτε γραμματέας με την παρέα του!
Του έμεινε του μακαρίτη και συνόδευε το ΚΚΕ για χρόνια σαν ανέκδοτο. Μετά ξεχάστηκε γιατί και το ΚΚΕ παρήκμασε και αυτές οι απόψεις πέρασαν στα γραφικά της Ιστορίας.
Η θεωρία της “ψευδούς συνείδησης”, ότι δηλαδή ο κόσμος δεν ξέρει το συμφέρον του και το ΚΚΕ θα του την αποκαλύψει ξεπεράστηκε.

Ανάθεμα στο κατά Παπανδρέου μνημόνιο που ανοίγοντας τις ντουλάπες της ελληνικής οικοσκευής, βγάζει από μέσα και τέτοιους σκελετούς.
Το γράφω για το ΣΥΡΙΖΑ, για την απίστευτα σταλινική του γνώμη πως αλήθεια είναι μόνο η δική του ερμηνεία των πραγμάτων.

Ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος μετά από αίτημα του προέδρου της Δημοκρατίας, του παραδίδει σημείωμα όπου περιγράφει με στοιχεία, την κατάσταση της οικονομίας στις 6 Μαΐου και τις ενδεχόμενες συνέπειες από το μη σχηματισμό κυβέρνησης.
Παρεμπιπτόντως , σήμερα, ένα μήνα μετά, οι προβλέψεις του έχουν επιβεβαιωθεί στο ακέραιο.
Όμως τότε τυχαίνει και δεν βόλευαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλεται ως παρέμβαση απαράδεκτη και προσπάθεια εκφοβισμού.
Και διάφοροι δημοσιογραφικοί χαζοπαπαγάλοι βρίσκουν και συμπτώσεις μη τυχαίες, σκοπιμότητες και συνωμοσιολογικές ερμηνείες του πως, πότε και γιατί έγινε.
Όλη η παθογένεια κι όλη η μιζέρια του ηττημένου- στον εμφύλιο- ΚΚΕ στο μεγαλείο της. Όλη η λογική που έβγαζε προδότη τον κάθε διαφωνούντα και έστειλε κόσμο στα αποσπάσματα και στα τρελοκομεία.

Περίπου πράκτορας λοιπόν ο Παπαδήμος.

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι εδώ και ένα μήνα το κύριο θέμα συζητήσεων και ημερήσιας διάταξης σε όλο τον κόσμο. Από την σύσκεψη των G8 στην Αμερική έως τις συνόδους της Ευρώπης.
Αναλύσεις των συνεπειών δημοσιεύονται κάθε ημέρα.
Τα κράτη -μέλη, όπως και η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, εκπονούν μελέτες για τις συνέπειες στο σενάριο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία παράγει το θέμα, με την απειλή καταγγελίας του μνημονίου, σε όλα αυτά ακροβατεί λεκτικά από την “καταγγελία” στην “διαπραγμάτευση”, από την “πολιτική” στην “νομική” ακύρωση του μνημονίου.

Δημοσιεύει, και πολύ καλά κάνει, η Εθνική Τράπεζα μελέτη των συνεπειών επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Δε λέει τίποτε περισσότερο από όσα ήδη έχουν ειπωθεί. Αλλά τα λέει συγκεκριμένα και Ελληνικά.
Βλέπεις η Deutscbank που έλεγε παρόμοια είναι Γερμανοί και δεν τους πιστεύουμε, οι Κινέζοι είναι κινέζοι και η Bank of America ιμπεριαλιστές.
Τα Ελληνικά πονάνε. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα διαμαρτύρεται. Γιατί άραγε; Καταγγέλλει και πάλι τη στρατηγική εκφοβισμού και κάνει και διάβημα στην Εθνική.
Καταγγέλλει και τη σκοπιμότητα να δημοσιευθεί η μελέτη τώρα, τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, τέσσερις πριν την απαγόρευση δημοσκοπήσεων, οκτώ πριν την ...πανσέληνο και εικοσιδύο πριν το ....ηλιοστάσιο.
Στον σταλινικό παραλογισμό του δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει τίποτε. Όλοι συνωμοτούν, επιβουλεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κόμμα ανάδελφο, σαν την Ελλάδα του Σαρτζετάκη. Και περιούσιο βέβαια, στις παραδόσεις του πιο ακραιφνούς φοβικού απομονωτισμού που τόσο εθνικά μας έχει στοιχίσει.

Στην αριστερή παράδοση, αυτό το σύνδρομο το λένε ιμπεριαλιστική περικύκλωση, και το χρησιμοποιούσε ο Στάλιν για να δικαιολογεί τις εκτελέσεις. Γιατί όλοι πολεμούσαν την Σοβιετική Ένωση.
Στην θρησκεία το φανατικό ισοδύναμο είναι η αμαρτία και ο διάβολος που παντού παραμονεύει τον αθώο χριστιανό.
Κι έτσι ένα κοσμοϊστορικό κίνημα αγάπης, έβγαλε Ιερά Εξέταση και πυρές.

Για κακή τύχη του μαινόμενου ΣΥΡΙΖΑ την ακριβώς επομένη μέρα της καταγγελίας του, ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού κόμματος της Αριστεράς, ο Γερμανός κ. Γκρίζι, αυτός που επισκέφθηκε ως φίλο και σύντροφο στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας, δηλώνει στο Αυστριακό ραδιόφωνο , πως έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι κάτι “πέρα από την εξαθλίωση για τον λαό”.
Κι ο κ. Πισσανίδης, Νόμπελ Οικονομικών σε ομιλία του στο Λονδίνο, περιγράφει ζοφερά το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και επιμένει πως σε αυτό το ενδεχόμενο, θα την πληρώσουν, όπως σε κάθε καταστροφή οι πιο αδύναμοι, οι πιο απροστάτευτοι.
Δηλαδή και οι δύο λένε τα αυτονόητα και με πολύ πιο αιχμηρό τρόπο από την μελέτη της Εθνικής
Πράκτορες του Βενιζέλου και του Σαμαρά , της Μέρκελ και του Μπαρόζο κι ο Πισσανίδης κι ο Γκρίζι;
Τρομοκράτες των κομμάτων του μνημονίου;

Πόσο πίσω πρέπει να πάμε για να ανατριχιάσουμε; Στον Πλουμπίδη, στον Καραγιώργη, στον Κύρκο και τον Δρακόπουλο, στον ίδιο τον Ζαχαριάδη, τον Ιωαννίδη και τον Σιάντο ;

Γιατί όλοι αυτοί πράκτορες χαρακτηρίσθηκαν. Δύο εκτελέσθηκαν, ένας κρεμάστηκε.

Κι ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, “μιζέριας” ονομάστηκε, “προδότης” απομονώθηκε και χάθηκε.

Αυτά τα μυαλά, στο 2012 είναι επικίνδυνα, μοιραία.
Θέλουν και να κυβερνήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: