Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα μικρά κόμματα δεν το βάζουν κάτω

Είναι η αιώνια μάχη για την επικράτηση: καθένας τους βλέπει στον άλλον το φυσικό του εχθρό, κι ο αγώνας ξεκινά.

Αυτή τη φορά, οι «συνεχιστές του Ιωάννη Καποδίστρια» συνέτριψαν τους απόγονους του Ελευθερίου Βενιζέλου: οι πρώτοι πήραν 28.000 ψήφους, ενώ το «κόμμα των Φιλελευθέρων» μάζεψε μόλις 3.000 ψηφοφόρους.
Τώρα που η κάλπη ξαναστήνεται, το μικρό κόμμα «Λευκό» ήδη τρέχει τη δική του κούρσα. Ισως τερματίσει, αν δεν του βάλει πριν από το νήμα τρικλοποδιά το ΕΛΚΣΙ, δηλαδή το «Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας». 
Γιατί είπαμε: είναι αδυσώπητος ο αγώνας ανάμεσα στα μικρά κόμματα
Κι ας είναι τόσο μικρά, που μπορείς να τα παρακολουθήσεις μόνο με το μεγεθυντικό φακό της πολιτικής...

Τώρα που ανοίγει ξανά η κυνηγετική περίοδος των ψήφων, ο φίλος των μικρών κομμάτων πρέπει να παραμονεύει μέρες για να δει τη μάχη μεταξύ τους να εκτυλίσσεται. Γιατί όπως κάθε έμπειρος παρατηρητής της παράξενης αυτής μορφής ζωής γνωρίζει, η επίθεση ποτέ δεν εκδηλώνεται τη στιγμή που την περιμένεις. Πάρτε, ας πούμε, τον Στ. Παπαθεμελή και τον Δ. Καζάκη. Πριν από τις εκλογές, έχτισαν τη μικρή τους πολιτική φωλιά όπου γεννήθηκε το κόμμα «Οχι». Μετά τις εκλογές, και καθώς το πολιτικό τους τέκνο συγκέντρωσε σχεδόν 60.000 ψηφοφόρους, οι δυο τους είπαν «όχι!» ο ένας στον άλλον. Απρόσμενα, ο κ. Καζάκης έβγαλε νύχια σαν την αφρικανική λεοπάρδαλη, και άρπαξε τον κ. Παπαθεμελή, τον οποίο και χαρακτήρισε «θρησκόληπτο» και «ξεπερασμένο». Αλλά ο κ. Παπαθεμελής, σαν νέος Ταρζάν τσέπης, ξεγλίστρησε πιασμένος στην κλιματσίδα της Δημοκρατικής Αναγέννησης, και σκόρπισε φέιγ βολάν στη ζούγκλα με τίτλο «Οι μπαγάσηδες του ΕΠΑΜ» – όπου το ΕΠΑΜ, είναι το καζακικό κόμμα!
Κατόπιν αυτού, τα άλλα μικρά κόμματα ήδη ετοιμάζονται να κατασπαράξουν το κουφάρι του «Οχι». Μεταξύ τους, και το «Δημοβούλιο Πολιτών», που λανσάρει ο δικηγόρος Γ. Κόκκας. Μπορεί το κόμμα να κόπηκε διά χειρός αρεοπαγίτη στις περασμένες εκλογές λόγω αλλόκοτου ονόματος, αλλά ο κ. Κόκκας ακολουθεί επιθετική πολιτική: σαν το κουνούπι που ζαλίζει τον ελέφαντα. Αν τον δείτε μπορεί και ν’ αναγνωρίσετε τη γενειοφόρο μορφή του, καθώς πρόκειται για τον κύριο που, ενώ ψηφιζόταν το Μνημόνιο ΙΙ, παραμόνευε στο θεωρείο της Βουλής και μόλις είδε τον Λ. Παπαδήμο άρχισε να ουρλιάζει «δώστε λόγο στο Δημοβούλιο!», μέχρι που δύο γυμνασμένοι νεαροί τον άδειασαν στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας. Αλλά για τους μικροκομματάρχες, η προσπάθεια μετράει.
Αυτό, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο εφευρέτης, αγροτοεργάτης και ερευνητής Μ. Τζαλαζίδης, ο οποίος επιμένει να βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές απ’ το 1990 μέχρι σήμερα, κι ας μην έχει βγει ποτέ! Σαν το εργατικό μερμύγκι, ο κ. Τζαλαζίδης με το κόμμα «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές κ.λπ.» κατάφερε και μάζεψε 187 ψήφους στο υπόλοιπο Αττικής, οπότε πολλοί θα πρέπει να τον ζηλεύουν – όπως ο τζίτζικας της πολιτικής, κ. Δημοσθένης Βεργής, που πήρε όλες κι όλες 66 ψήφους, κι ας είχε τον εαυτό του ζωγραφιστό σε μια γυάλινη μπάλα πάνω στο ψηφοδέλτιο! Κατόπιν αυτού, ο γυμνός οικολόγος αποφάσισε να πέσει σε προεκλογική νάρκη, σαν τις αρκούδες τον χειμώνα, καθώς η απογοήτευση έχει και τα όριά της. Κι άφησε έτσι, χώρο στους άλλους πολιτευτές.
Οπως ο Αθ. Δασκαλόπουλος, που παλεύει εδώ και μια δεκαετία να μπει στη Βουλή. Στις τελευταίες εκλογές έφτιαξε το κόμμα «Τυραννοκτόνοι», αλλά του το έκοψε ο Αρειος Πάγος. Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά: το 2004 ο Αρειος Πάγος του είχε κόψει τη «Νέα Δικτατορία», και το 2007 τον «Νέο Φασισμό». Ηταν, όμως η πιο τραγική απ’ όλες τις φορές. Βλέπετε, ο δύστυχος πολιτευτής τελικά κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, και δεν πήρε ούτε μία ψήφο – ούτε ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του! Παρά ταύτα, ο κ. Δασκαλόπουλος δεν το έβαλε κάτω, και τώρα πλέον μοιάζει πανέτοιμος για μία ακόμα ψαλιδιά αρεοπαγίτη: στις εκλογές, κατεβάζει το νέο του κόμμα που λέγεται… «Τυραννομάχοι». Αν και μετά από τόσα χρόνια που προσπαθεί, ίσως πρέπει να εξετάσει το «Τυραννόσαυροι».
by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: