Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπλέξει την πολιτική με τον τζόγο»

Σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξη Τσίπρα, ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον για «ανευθυνότητα χωρίς όρια» σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «έχει μπλέξει την πολιτική με τον τζόγο και εκφράζει την ανευθυνότητα χωρίς όρια».
«Υπάρχει το λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια»... είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Η Ευρώπη αλλάζει και θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα το ευρωομόλογο. Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Όπως δε θα επωφεληθεί ούτε από τα ομόλογα έργου που θα βγουν πολύ νωρίτερα».

Ο Αντ. Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει τον λαϊκισμό και τον κρατισμό. «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε» είπε προσθέτοντας ότι «αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε "σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα"».

Τέλος σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία, δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με όσους δέχονται την επιδίωξη «να εξαλείψουμε το έλλειμμα, αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: