Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κίνηση Νέων για την Ελλάδα - Τι πιστεύουμε

Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για την κρίση. 

H λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» ταύτισε τη δημοκρατία με το πελατειακό κράτος, την ελευθερία με τη διαφθορά, την ανάπτυξη με τον εύκολο δανεισμό

Σήμερα χρεώνουν στη δική μας γενιά, όλα όσα έγιναν χωρίς εμάς.

Είμαστε οργισμένοι. Και κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν την οργή μας. Τάζουν τα πάντα στους πάντες. Οι συνιστώσες του λαϊκισμού και της διγλωσίας μάς σπρώχνουν στο γκρεμό. Μιλούν αόριστα για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός. Επαναλαμβάνουν δηλαδή την απάτη, πως «λεφτά υπάρχουν».
Τιμωρία ναι, αυτοκτονία όχι... Τιμωρούμε όσους μας έφεραν εδώ. Όμως, αυτό δεν φτάνει. Η άνοδος των άκρων είναι επικίνδυνη. Η οργή ας γίνει δύναμη δημιουργίας. Η ζωή συνεχίζεται. Είναι στο χέρι μας. Το δίλημμα βρίσκεται μπροστά μας.
Ευρώ ή χάος; Χωρίς το ευρώ, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Γιατί ακόμη κι αν δεν είχαμε το χρέος, και πάλι θα παράγαμε λιγότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε. Και πτώχευση σημαίνει χάος: έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, συμμορίες στους δρόμους, εθνική ταπείνωση. Όπως στην Αργεντινή.
Δεν τα χάσαμε όλα ακόμη. Η χώρα έχει εμάς. Έχει νέους ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία και μεράκι για να δημιουργήσουν μια νέα πατρίδα. Ειδικά για χάρη όσων από εμάς βιώνουμε την τραγωδία της ανεργίας, για όσους χρωστάμε, για όσους βλέπουμε τα όνειρά μας να γκρεμίζονται. Κανείς μη μείνει μόνος του. Όλοι πρέπει να ξαναμπουμε στο παιχνίδι.
Η κρίση τελειώνει, ο κόσμος ξαναχτίζεται, η διαπραγμάτευση αρχίζει. Η Αμερική βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία υποχωρεί. Στην Ευρώπη πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για το ευρωομόλογο, την αλλαγή των Συνθηκών, την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και απαιτεί σχέδιο, αποφασιστικότητα και δυνατότητα σύναψης διεθνών συμμαχιών.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει όρθια. Στη σωστή πλευρά, την επόμενη μέρα. Τώρα κρίνονται όλα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελεύθερη οικονομία. Εάν σήμερα κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη, η αλλαγή θα γίνει σύντομα πράξη. 

Εμείς, οι νέοι θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Και θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: