Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συζητήσεις για νέο κόμμα από νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Συζητήσεις για νέο κόμμα από νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αλλάξει συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και- μεταξύ άλλων- να προχωρήσει σε ανανέωση του στελεχικού δυναμικού, δείχνει να απελευθερώνει τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.
Στην Ιπποκράτους γνωρίζουν ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτήσουν τη στάση τους από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και ότι ο διάλογος για την ίδρυση σχηματισμού στον χώρο της «εκσυγχρονιστικής κεντροδεξιάς» έχει ήδη ανοίξει...


Στον διάλογο, λέγεται ότι συμμετέχουν ενεργά οι «παροπλισμένοι» Αλέκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο (θεωρών εαυτόν παραγκωνισμένο) Θεόδωρος Πάγκαλος και ενδεχομένως να συμμετάσχει υπό προϋποθέσεις ο Γιάννης Ραγκούσης.

Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, θεωρούν βέβαιο ότι η κίνηση ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού θα προχωρήσει ταχύτατα αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για το ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι θα καθυστερήσει κάπως αν η κάλπη δώσει μηνύματα αισιοδοξίας. Προς επίρρωση των εκτιμήσεών τους, παραπέμπουν σε δηλώσεις των προαναφερομένων στελεχών, όπως π.χ. της Άννας Διαμαντοπούλου και του Θεόδωρου Πάγκαλου, περί της αναγκαιότητας ριζικών αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν και από τον νικητή των εκλογών.

Αν είναι η ΝΔ, δύσκολα θα υπάρξουν στελέχη που θα συμπράξουν στην ίδρυση νέου κόμματος. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, εκτιμάται ότι θα υπάρξει κύμα στελεχών και των δύο κομμάτων που θα υιοθετήσουν την άποψη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν τον κύκλο τους και μόνον κάτι καινούργιο θα μπορέσει να αντιπαλέψει την «φρεσκάδα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέγεται ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πρόκληση για αρκετούς υπουργούς της Κυβέρνησης Παπαδήμου και γιατί όχι και για τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό ο οποίος φαίνεται να μην έχει κλείσει το κεφάλαιο «πολιτική». Προς το παρόν, οι θιασώτες της ανάγκης νέου κόμματος, αρκούνται στο να συζητούν και να προετοιμάζονται. Τα νεώτερα, προς το τέλος του μήνα…

Θέμης Δαγκλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: