Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Περίεργη κινητικότητα για «κόμμα Παπαδήμου»

Η κινητικότητα που εμφανίζει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος

δεν περνά απαρατήρητη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ταιριάζει - βλέπετε, περισσότερο σε πολιτικό εν ενεργεία, παρά σε τεχνοκράτη ο οποίος βρέθηκε άπαξ σε πολιτική θέση και συνεχίζει την πορεία του στο αντικείμενο του.
Σε συζητήσεις που γίνονται στα πολιτικά πηγαδάκια, λέγεται ότι η ενασχόληση του κ. Παπαδήμου με τα πολιτικά πράγματα της χώρας πιθανότατα δεν έχει λήξει και ότι ενδεχομένως θα επιστρέψει εν ευθέτω χρόνω. Εικάζεται ότι... η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα μακροημερεύσει και ότι σύντομα θα δημιουργηθεί η ανάγκη ενός νέου συναινετικού σχήματος, πάλι υπό την ηγεσία του κ. Παπαδήμου. Μόνον που πιθανολογείται ότι αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει και νέος κομματικός σχηματισμός- αυτό που με δυο λέξεις ονομάζεται «κόμμα Παπαδήμου».

Στην περίπτωση που τα σενάρια πάρουν σάρκα και οστά- αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις εξελίξεις, λέγεται ότι το «κόμμα Παπαδήμου» θα είναι ένας κεντρογενής σχηματισμός με έμφαση στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας.

Πολιτικά, το τοποθετούν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν και πιστεύουν ότι θα μπορέσει να αλιεύσει δυναμικό και μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενοι κυρίως σε όσους προέρχονται από το «Σημιτικό ΠΑΣΟΚ».  Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που πίστευαν ότι θα μπορούσε να πάρει κεντροαριστερή κατεύθυνση, αλλά άρχισαν να αλλάζουν γνώμη μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και την συνεχιζόμενη ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο ότι το ενδεχόμενο συζητείται σε συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, οι οποίοι δεν διστάζουν να αναφέρουν και ονόματα όσων πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό αυτού του κόμματος. Αν και δεν διευκρινίζεται να έχουν ερωτηθεί σχετικά, ακούγονται τα ονόματα συνεργατών του κ. Παπαδήμου όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και νεότερων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου,  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ηλίας Μόσιαλος. Η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ χάλασε τη «μανέστρα» καθώς τα σενάρια την ήθελαν να μετέχει στο εγχείρημα. Δεν αποκλείεται όμως να μετάσχουν όσοι διαφώνησαν με την επιστροφή στη ΝΔ, όπως ο Θ. Σκυλακάκης.

Όλα αυτά, κινούνται ακόμα στη σφαίρα των σεναρίων, αλλά συζητούνται πολύ για να μπορούν να αποκλειστούν πλήρως…


Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: