Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη χειρότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη χειρότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιστροφή στο παλιό και αποτελεί τη χειρότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Ο κ Βενιζέλος, τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχοντας όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις απέναντι και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν πολιτικά σχήματα ώστε να μοιραστεί η ευθύνη σωστά.
Σε ερώτηση «εάν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα κόμμα το οποίο ενεργεί μονομερώς και δεν σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού...
«Κάποιοι φαντασιώνονται ότι θα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις», τόνισε.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της 6ης Μαίου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει με το νέο του πολιτικό μέγεθος και συμπλήρωσε ότι το κόμμα πρέπει να ξαναβρεί την εκλογική του βάση. «Δεν είμαστε τσόντα ή συμπλήρωμα άλλων πολιτικών δυνάμεων», υποστήριξε.
Εξήγησε το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πίστεψαν ότι το κόμμα ακολούθησε δεξιά πολιτική ενώ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση ενώ στην Ευρώπη κυριαρχούσαν συντηρητικές δυνάμεις.
Αναφερόμενος σττην επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου επεσήμανε τον κίνδυνο εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και έκανε λόγο για γενικότερη κρίση όπως η κρίση των δημοκρατικών θεσμών αλλά και για διχασμό μέσα στην κοινωνία.
Υποστήριξε μάλιστα ότι οι συμπεριφορές αυτές τροφοδοτούνται από την τεχνητή πόλωση του δικομματισμού ενώ τόνισε ότι τα φαινόμενα βίας δεν στεγάζονται μόνο στην ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: