Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ
έδειξε ότι το ποσοστό μιας ομάδας γυναικών που για τις ανάγκες της
συγκεκριμένης έρευνας ακολούθησαν διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένες
ντομάτες, είχαν αυξημένη προστασία απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία και
παρουσίασαν μειωμένη ερυθρότητα και μικρότερη βλάβη στο DNA μετά την
έκθεσή τους στην υπέρυθρη ακτινοβολία.
Σύμφωνα με πιο λεπτομερή αποτελέσματα που προέκυψαν κατά την
έρευνα, η κατανάλωση πάστας ντομάτας προστατεύει από το έγκαυμα και τη
φωτογήρανση.
Η αντιγηραντική δράση της ντομάτας οφείλεται στο...
λυκοπένιο,
μια φυσική χρωστική ουσία, που δίνει στον καρπό το κόκκινο χρώμα και
βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε επεξεργασμένες ή μαγειρεμένες
ντομάτες, όπως αυτές που υπάρχουν στην κέτσαπ, την πάστα, τη σούπα και
τον χυμό.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso
metrogreece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου