Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ 

έχετε αναρωτηθεί μήπως  με τις επιλογές  σας καταδικάζετε την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές στη φτώχεια και το περιθώριο;

Πως πιστεύετε οτι θα εξασφαλιστεί η καταβολή του ελάχιστου μισθού των 1300 καθώς και οι μισθοί των δημόσιων υπαλληλών και οι συντάξεις;
Αντιλαμβάνεστε οτι σε ένα περιβάλλον κρατικοποίησης, υπερφορολόγησης και  εχθρικό προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και θα εξετάσει απο το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης του μέχρι και την μεταφορά της έδρας της;
Πρόγευση των παραπάνω είναι το... πάγωμα της αγοράς και η μαζική μεταφορά καταθέσεων  στο εξωτερικό που ακολούθησε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Μαιου.
Σχηματισμός κυβέρνησης απο το ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει καταδικασμός  της αγοράς και της Ελλάδας,  με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας του ιδιωτικού τομέα,  με τραγική μείωση της φορολογητέας  ύλης,  με επακόλουθο νέα σκληρά μέτρα,  αλλά χωρίς πια στήριξη  και ανοχή  των  επιχειρηματιών αλλά και των σκληρά εργαζόμενων (λίγων πλεόν) μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. 
Τα νέα μέτρα δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού πλέον με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνεις σκεπτόμενος πολίτης δεν πρόκειται να θυσιάσει, αλλά δεν θα έχει και το περιθώριο για  περαιτέρω θυσίες για την χώρα του.  Οι αντοχές  των μισθωτών αλλά και επιχειρηματιών μέρα με την μέρα εξαντλούνται.
Η παραπάνω αδυναμία για επιπλέον θυσίες θα οδηγήσει εντός του 2012 στην  επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, με φυσικό επακόλουθο την επιστροφή στην δραχμή, την πλήρη απομόνωση απο την Ευρώπη και τις αγορές και συνεπώς η Ελλάδα θα βασίζετε μεν στις δυνάμεις της, ήτοι σε ενα μικρό κράτος με μικρή και μη ελεύθερη αγορά, αλλα με συναλλαγματικό κίνδυνο και  χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική. 
Μετα την επίσημη χρεοκοπία και τα τελευταία πολυτάλαντα ελληνικά μυαλά αλλά και επιχειρήσεις θα εγκαταλείψουν την χώρα. ¨Οσοι μείνουν στην Ελλάδα, θα το κάνουν λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ικανοτήτων  που τους διακρίνει και συνεπώς θα αμοίβονται με μισθούς χαμηλότερους και απο την Βουλγαρία.

Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 
ελπίζω απο τα παραπάνω να  αντιλαμβάνεστε  οτι με την ψήφο σας, ενισχύετε σημαντικά το σενάριο που οδηγεί  τους ‘Ελληνες και την χώρα μας στην απομόνωση, χωρίς να διασφαλίζετε τίποτα το θετικότερο.
Φιλικά
Ε. Ζαννής
Μηχανολόγος  Μηχανικός

Σχόλιο Κώστα Στούπα: Καμία προειδοποίηση δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους από την προσδοκία του εύκολου πλουτισμού, έλεγε ο λόρδος Οβερστουν για τις χρηματιστηριακές "φούσκες". 
Νομίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια "φούσκα" πολιτική. 
Αν δεν κυβερνήσει φοβάμαι πως θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά μη αφήνοντας κανέναν άλλο να κυβερνήσει. 
Αν κυβερνήσει θα σκάσει και θα καταρρεύσει μια ώρα νωρίτερα. 
Αν κυβερνήσει επιπλέον θα σαρωθούν και οι άλλοι που εκτός των άλλων απέτυχαν να την αναχαιτίσουν. 
Ξέρω πως ο κίνδυνος μακροπρόθεσμης γεωπολιτικής ζημιάς είναι μεγάλος. Αλλά είμαστε ούτως ή άλλως εδώ και πολύ καιρό σε αδιέξοδο.