Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Γαλλία: Πρώτα τα μέτρα κατά της κρίσης και μετά η πολιτική ένωση

Πρώτα τα άμεσα μέτρα κατά της κρίσης και μετά η πολιτική ένωση, 

διαμηνύει στη Μέρκελ το Παρίσι.
Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ απάντησε στις προτάσεις της Αγκελα Μέρκελ υπέρ μίας «πολιτικής ένωσης», υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι προτεραιότητα να βάλουμε στα σκαριά μία νέα θεσμική μεταρρύθμιση ενάμισι χρόνο μετά την εφαρμογή της συνθήκης της Λισσαβώνας».
«Η ενίσχυση της πολιτικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει ορατή χωρίς την ένταξη των λαών και η ένταξη αυτή θα παραμένει αδύνατη για όσο καιρό η ΕΕ δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στην κρίση», προσθέτει ο Καζνέβ.
Για τα ευρωομόλογα, ο Γάλλος υπουργός είπε:
«Σύμφωνα με τη Γαλλία, τα ευρωομόλογα πρέπει να συνεισφέρουν στο ξεπέρασμα της κρίσης. Επίσης μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτης στη διαδικασία ολοκλήρωσης των θεσμών. Σύμφωνα με τη Γερμανία, αυτά δεν μπορούν να επέμβουν παρά μόνον αφότου έχει ξεπεραστεί η κρίση στο χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο και έχουμε διασχίσει κάποια στάδια στο θεσμικό επίπεδο».
Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να εργαστεί για μία «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη, υπό τον όρο της αποδοχής της ιδέας μίας Ευρώπης «δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: