Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αποπροσανατολισμός με Εξεταστικές Επιτροπές...

...ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων

Αρχίζουν σήμερα Παρασκευή οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens, με πρώτο τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Παπανικολάου, ο οποίος έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, για απόπειρα δικαστικής συγκάλυψης. Την κλήση του κ. Παπανικολάου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτή ομοφώνως από την επιτροπή. Θα ακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι, Τάσος Τέλογλου, και Αριστέα Μπουγάτσου
Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για επικοινωνιακούς λόγους με στόχο τον αποπροσανατολισμό της......κοινής γνώμης, εξέφρασε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.
"Εδώ, οι Εξεταστικές γίνονται για να βγει κάποιος σκάρτος", δήλωσε επίσης ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας."Να γίνουν Εξεταστικές", πρόσθεσε, "αλλά με συγκεκριμένο σκοπό και να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα". 
Ο κ. Δούκας ανακοίνωσε ότι θα προσέλθει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, ωστόσο δήλωσε πως αμφιβάλλει για το εάν προκύψουν νέα στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου, το Επιστημονικό Συμβούλιο της βουλής, αναγνώρισε κώλυμα συμμετοχής των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπουτσή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απάντηση του συμβουλίου, "επιτάσσεται ο αποκλεισμός ή η εξαίρεση των προσώπων που εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας, όπως είναι εκείνοι που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε διαδικασία με αντικείμενο τη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης.
Για τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, θα πρέπει να αποδειχθεί εμπλοκή του σε ανακριτική διαδικασία, την οποία αποκλείουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Πάντως, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική και την τελική απόφαση καλούνται να πάρουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: