Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γ. Γραμματέας του Ο.Η.Ε. θέλει να εξομοιώσει το "ψευδοκράτος" με την Κύπρο!

Αντιδράσεις από την υποδοχή Μπαν Κι Μουν στο προεδρικό του ψευδοκράτους

 

Αντιδράσεις προκάλεσε στην ελεύθερη Κύπρο η υποδοχή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στο προεδρικό μέγαρο του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα.
Μετά τη χειραψία στην είσοδο του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί κάτω από το σύμβολο του ψευδοκράτουςΤουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου»), οι κ.κ. Μπαν Κι Μουν και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εισήλθαν στο γραφείο του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.
Την ίδια ώρα οι αρχές του ψευδοκράτους απαγόρευσαν την είσοδο στη δημοσιογράφο και στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΡΙΚ.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο «πρωθυπουργός» του παράνομου...
καθεστώτος Ντερβίς Έρογλου.

Σε "ζωντανή" τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο Χρήστος Χριστοφίδης, μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι η ενέργεια είναι καταδικαστέα.
Όπως είπε, είχαν γίνει ενέργειες από την κυπριακή κυβέρνηση και είχε γίνει ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «να γίνεται δεκτός από τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και την ίδια στιγμή να γίνεται οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία μπορεί να πληγώσει αυτό το δεδομένο».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίσημο πρόγραμμα αναφερόταν ότι θα γίνει συνάντηση στην οικία του κ. Ταλάτ και όχι στο «προεδρικό μέγαρο».
Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση αυτή «δημιουργούνται ερωτηματικά για τη διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια».
Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια του Μπαν Κι Μουν, κάνοντας λόγο για «έμμεση αναγνώριση της κατοχής και του ψευδοκράτους, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του ΟΗΕ».
Κατηγόρησε επίσης τον Μπαν Κι Μουν ότι εκτρέπεται από τις αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού.
Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: