Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Παγώνουν μισθοί, αυξάνονται όρια ηλικίας και φόροι στα καύσιμα

Μέτρα φωτιά για την Οικονομία

Γενικό «πάγωμα» μισθών στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στην αυτοδιοίκηση, αύξηση του φόρου στα καύσιμα και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αφού περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.
Ανακοινώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δήλωσε θα μπει «τέλος στα παραθυράκια της φοροαποφυγής», θα φορολογηθεί η Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, τα μερίσματα και οι off shore εταιρείες. Τόνισε ότι θα σταματήσει ο άιδκος πλουτισμός εις βάρος των πολλών με τη διασταύρωση στοιχείων.
Στο σημείο αυτό ανέφερε πως τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποδώσουν εντός του 2011. Για να υπάρξει όμως αύξηση των εσόδων εντός του 2010, είπε πως θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα.
Αναλύοντας το...
νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο, ανακοίνωσε το γενικό «πάγωμα» όλων των μισθών, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, ακθώς και την έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο.
Επίσης, ανήγγειλε «πάγωμα» στις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατάργηση ή συγχώνευση φορέων.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο -όπως είπε- θα αντιμετωπίζει αδικίες και ανισότητες. Στο σημείο αυτό, εξήγγειλε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συνδέοντάς το με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: