Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το άλλοθι του Παπανδρέου η "Νέα Δημοκρατία"...

...αν αυτό δεν λέγεται συμπαιγνία..! 

 


Επειδή δεν πρόκειται να τρελαθούμε με τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας στα δημοσιονομικά , παραθέτουμε αποσπάσματα της ομιλίας του Σαμαρά στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια, προχθές το βράδυ. 
Είπε απευθυνόμενος στον Παπανδρέου
«Αν πάρετε μέτρα επώδυνα, αλλά σωστά, εμείς και πάλι θα σας στηρίξουμε. Αλλά, τουλάχιστον, πάρτε τα, αν το απαιτεί το συμφέρον της χώρας». 
Χθες αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό δεν έκανε δηλώσεις έξω από το Μαξίμου αλλά πήγε στη Ρηγίλλης και λίγο αργότερα δήλωσε: «Λέμε ΝΑΙ σε μέτρα, που περιορίζουν την κρατική σπατάλη, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. 
Αλλά λέμε ΟΧΙ, σε μέτρα, όπως η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, ή η αύξηση του ΦΠΑ, που θα ματώσουν τους αδύναμους. 
Όπως λέμε ΟΧΙ και σε μέτρα που εντείνουν τη φυγή ...
...κεφαλαίων στο εξωτερικό». 
Αμέσως μετά κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση με τον Τσίπρα, ο Παπανδρέου έκανε αυτό το τύπου διάγγελμα, τονίζοντας ότι μεταξύ των μέτρων που θα λάβει θα είναι και αυτό της αύξησης του φόρου στα καύσιμα
Ο Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκε μετά την ομιλία του Παπανδρέου λέγοντας: «Ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους πολιτικούς Αρχηγούς ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, λίγα λεπτά αργότερα εξήγγειλε δέσμη μέτρων αποσπασματικών. Άλλα συγκεκριμένα και άλλα αόριστα. Προτιμήθηκε έτσι αντί του διαλόγου, η επικοινωνιακή λογική
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, ζητάει άλλοθι...» . 
Στην πολιτική θα πρέπει να είναι κανείς «Πουαρό» για να καταλαβαίνει πλέον πως παίζεται η μπάλα με τέτοιες παρασκηνιακές συνεννοήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 
Όπως διαπιστώσατε, προχθές ο Σαμαράς ανέφερε ότι συμφωνεί με «σκληρά και επώδυνα» μέτρα, χθες είπε ότι διαφωνεί με τον φόρο στα καύσιμα και συμφωνεί μόνο με μέτρα που αφορούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, άρα τέτοια μέτρα δεν είναι σκληρά ούτε επώδυνα παρά μόνον αναγκαία και επιβεβλημένα σε μια δημοκρατικά δομημένη κοινωνία. Και κάτι ακόμη... 
Αφού , όπως δήλωσε ο Παναγιωτόπουλος, ο Παπανδρέου δεν ενημέρωσε κανέναν από τους αρχηγούς για το τι πραγματικά θέλει να κάνει , ο Σαμαράς πώς κατάλαβε ότι θα επιβάλλει αύξηση της φορολογίας και δεν ψυλλιάστηκε για παράδειγμα, ότι θα περικόψει τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% τουλάχιστον, πράγμα που σημαίνει ότι στην ουσία θα μειώσει τους μισθούς τους; 
Αν αυτό δεν λέγεται συμπαιγνία, τότε ποιος στην ευχή είναι ο ορισμός αυτής της λέξης ; 
Parapolitika

2 σχόλια:

Silvia είπε...

Kto zvolil túto vládu? Väčšina tohto ľudu.
A napriek tomu sa táto vláda, ako aj predošlá správa k ľudu akokeby bol jej nepriateľom. A žiada od ľudu, aby uzákonil osobne svoj súhlas (a jeho podrobenie sa) tomuto nepriateľstvu. Vláda žiada obäte od ľudu. Nežiada obäte od bánk. Prečo?
Vláda zdaňuje pracujúcich a penzistov, nezdaňuje cirkev. Prečo? Vláda presadzuje zníženie platov o 10 percent pri nízkych platoch a o 20-30 percent pri vysokých platoch. V tom istom čase pokračuje v plytvaní peniazmi pre «nevládne organizácie» a pre tisícky výborov, ktoré sú všadeprítomne (a spiace) a pre drahoplatených novinárov, posluhovateľov.
Inými slovami, táto vláda a jej zamestnávateľ Stiglitz žiadajú obäte od ľudu aby ho potom obätovala bankám.
Či v tejto krajine napokon socialistami sú podniky a banky, keďže si tak dobre rozumejú s vládοu?

Útržky z článku gréckeho satirika S.,
(V gréčtne to zneje oveľa jadrnejšie a tak nepokračujem v prekladaní.)

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

.....Τα πλούτη σας, ωρέ, μισώ….,
σχαίνομαι τη ζωή σας
και τη βοθροψυχή σας….,…..
φτηνή ‘’νομενκλατούρα’’….,
για γιούχα και για ούρα….!

Σιγά….. μη σας ζηλέψω….,
κλεμμένο σας το βιος….,…..
αχ, να ‘ταν να το κλέψω
το ‘’άπλυτό’’ σας χρήμα….,
να δώσω ‘το….. και να ‘χει….,
περίσσιο…., κι ο φτωχός….,
που ο κάλλιος είναι τρόπος
‘’ξεπλύματος’’ αυτός….!

Το Βάθρο σας, ωρέ, δε φτω….,
Βάθρο και βοθρομνήμα….,
μη λερωθεί το φτύμα….,…..
τη μέρα….. λαομπαίχτες….,
τη νύχτα….. θεομπαίχτες….!.....

Γεια....: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
....: αποκαλυπτικές
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
όλων των αποκωδικοποιητέων.....