Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ευρωψηφοδέλτια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (video)- ALPHA, ALTER, MEGA, ΝΕΤ

Νικήτας Καραχάλιος

Η Μαριέττα Γιαννάκου τέθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., όπως αναμενόταν άλλωστε, και φυσικά τα δελτία ειδήσεων στάθηκαν στη λογική αυτής της επιλογής του κυβερνώντος κόμματος. Αρκετά σχόλια στάθηκαν στον μη πολιτικό χαρακτήρα της επιλογής της κας. Γιαννάκου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και στο γεγονός ότι η εν λόγω πολιτικός επελέγη μάλλον διότι συγκίνησε λόγω της προσωπικής περιπέτειας της υγείας της, παρά για τις πολιτικές που εφάρμοσε την περίοδο που διατέλεσε Υπουργός Παιδείας.


Παράλληλα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τονίζεται και η έλλειψη ερεισμάτων της κας. Γιαννάκου στη νεολαία λόγω των αναταραχών στην παιδεία επί υπουργείας της στο αρμόδιο υπουργείο.Φαντάζει άλλωστε εξαιρετικά ειρωνικό να την προσφωνεί ο κος. Καραμανλής ως "τη Μαριέττα μας", τη στιγμή που ουσιαστικά είχε θέσει την πρώην υπουργό στο περιθώριο μετά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με το βιβλίο της ιστορίας και τη μη εκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του 2007.


Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, δεν δεσμεύονται για την παραμονή του Γ. Παπακωνσταντίνου καθ' όλη τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του στην Ευρωβουλή. Το γεγονός αυτό επίσης εγείρει ερωτήματα, για το αν το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται πραγματικά για την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές ή σκέφτεται μόνο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.


Τέλος εντύπωση προκαλεί η σύνδεση της ΝΕΤ σχετικά με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., η οποία συσχετίζει τη σημερινή εκδήλωση της Ν.Δ. με την υπογραφή από τον Κ. Καραμανλή τον πρεσβύτερο της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. το 1979 (!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: