Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Το χαρτί Σουφλιά παίζει ο Πρωθυπουργός

Το χαρτί Σουφλιά παίζει ο Πρωθυπουργός

Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, αύριο το βράδυ θα κάνει το ίδιο στην Τρίπολη. Για τις συγκεντρώσεις αυτές έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κυματικός μηχανισμός της ΝΔ σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Και για πρώτη φορά από το 2004 ο Γιώργος Σουφλιάς θα εμφανιστεί σε προεκλογικό μπαλκόνι, δίπλα στον πρωθυπουργό.




Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Θεσσαλός πολιτικός είχε επιλέξει να απέχει από τις κομματικές εκδηλώσεις μετά τις εκλογές του 2004. Ωστόσο, η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης αυτή τη φορά επιβάλλει σε όλους να αλλάξουν τακτική. Οι κορυφαίοι και οι υπουργοί μπαίνουν με τη σειρά στη μάχη. Πέρα από τα έργα που θα δει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι παρών στη Θεσσαλία. Είχε παίξει άλλωστε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης του Σωτήρη Χατζηγάκη, το οποίο ικανοποίησε τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου.



Στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί εκεί και τα τρία προπύργια της Ν.Δ. (Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα). Στο πλευρό του θα είναι πέραν των υπουργών κ.κ. Σουφλιά, Χατζηγάκη και ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος έχει κυβερνητική υποχρέωση στη Λάρισ), καθώς και όλοι οι βουλευτές των θεσσαλικών νομών, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας έχουν κάνει δεκάδες συσκέψεις με κομματικούς παράγοντες, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο στο τέλος της εβδομάδας, καθώς διαπιστώνουν ότι ο κόσμος τους έχει αρχίσει να συσπειρώνεται. Σε αυτό έχει βοηθήσει και το λάθος που -κατά τη γνώμη τους- έκανε το ΠΑΣΟΚ με το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ν.Δ. για να αφυπνίσει τα παραταξιακά αντανακλαστικά. Την εντύπωση αυτή ενισχύουν και τα τελευταία μυστικά γκάλοπ που δείχνουν μικρή μείωση στην ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., μείωση του συνολικού ποσοστού των δύο μεγάλων κομμάτων κι ενίσχυση αυτού των μικρών.



Ανάλογη κινητοποίηση με τη Θεσσαλία έχει γίνει και στην Πελοπόννησο, με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση στην Τρίπολη. Στο κλίμα της επιστράτευσης των κορυφαίων μάλιστα θα δώσει το «παρών» στην συγκέντρωση ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: