Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Επιχείρηση : «Πράσινη Ανάπτυξη Παντού»


Ένα νέο παγκόσμιο κόλπο αφαίμαξης και καθυπόταξης αναπτυσσόμενων οικονομιών βρίσκεται σε εξέλιξη. Μηχανισμοί επιβολής της νέας «πράσινης τάξης» οι απανταχού οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Πίσω από το «σχέδιο πράσινης ανάπτυξης» κρύβεται ένα τεράστιο δίκτυο επιχειρήσεων που θα καθορίζει τους τρόπους και τις παραμέτρους για το «πρασίνισμα» μιας οικονομίας. Η τεχνογνωσία του μετασχηματισμού μιας οικονομίας σε πράσινη επικεντρώνεται κυρίως στις ΗΠΑ, τη χώρα που υποφέρει περισσότερο από την παγκόσμια κρίση και «κόβει χρήμα» με την ελπίδα ότι σύντομα θα ενισχυθεί η οικονομία της με την προσφορά «πράσινης τεχνογνωσίας».
Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει υποσχεθεί απόλυτη στήριξη σε όλες τις εταιρείες που κατέχουν την τεχνογνωσία για το «change» μικρότερων και αναπτυσσόμενων χωρών και οι εταιρείες αυτές έχουν υποσχεθεί νέες θέσεις εργασίας στην κλυδωνιζόμενη αμερικάνικη οικονομία με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας τις τελευταίες δεκαετίες! Για την αμερικανική οικονομία η «πράσινη ανάπτυξη» που υπόσχονται πολλά ευρωπαϊκά κόμματα είναι ευκαιρία και κίνητρο για επενδύσεις. Ήδη γίνεται λόγος για την «οικολογική λοκομοτίβα» που έχει σημείο εκκίνησης την Αμερική, επέκταση στην Ευρώπη και ολοκληρώνεται στην Ασία. Ένας από τους βασικούς στόχους του Ομπάμα είναι μια «νέα, καθαρή, ανανεώσιμη και κερδοφόρα ενέργεια» [από ομιλία του στο Κογκρέσο:«Για να μεταμορφώσουμε πραγματικά την οικονομία, να προστατέψουμε την ασφάλειά μας, να σώσουμε τον πλανήτη από τις καταστροφές της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να δημιουργήσουμε, τελικά καθαρή , ανανεώσιμη ενέργεια, ως κερδοφόρα ενέργεια»]. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Αποτελεί εν τέλει επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη.
Στη “Σύνοδο της G20”, η «πράσινη ανάπτυξη της οικονομίας», απετέλεσε ένα από τα «έξι σημεία» στο κονσέσους του τελικού ανακοινωθέντος, ακριβώς όπως το εξέφρασε λεκτικά ο πρόεδρος της Αμερικής. Μόνο για τα οικολογικά σπίτια και τα οικολογικά δημόσια κτήρια υπολογίζονται στην Αμερική 100 δις «πράσινα» δολάρια! Στα προγράμματα, μεγάλων αμερικάνικων κατασκευαστικών εταιρειών συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι «πράσινες πόλεις», όπου υπολογίζεται ότι θα παιχτεί και το μεγάλο παιχνίδι. Εκεί είναι και τα πολλά λεφτά! Μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών, οι πόλεις του πλανήτη θα «εκβιάζονται» για την μετατροπή τους σε «πράσινες»! Όποια δεν υπακούει θα πληρώνει το τίμημα της δυσφήμισης και της διαπόμπευσης, άρα και της απομόνωσης. Σε πρώτη φάση έχουν στοχοποιηθεί μεγάλες πόλεις των αναπτυσσόμενων χωρών. Με βρώμικα, στημένα, ψεύτικα, αλλά και αληθινά ρεπορτάζ.....
Φυσικά πέραν της αμερικανοποιημένης τεχνογνωσίας είναι σίγουρο ότι οι επενδύσεις αυτές έχουν και τα θετικά τους. Η κατασκευαστική π.χ. «Kitson & Partners» και η εταιρεία ηλεκτροδότησης FPL της Φλόριντα έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή της υβριδικής πόλης “BabCock Ranch”(παραπέμπει στον Obama το babcock), η πρώτη παγκοσμίως που θα τροφοδοτείται πλήρως από ηλιακή ενέργεια , θα διαθέτει περίπου 20.000 σπίτια και ελαφρά βιομηχανία. Στην περιοχή κατασκευάζεται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο του κόσμου με δυνατότητα εξαγωγής και πώλησης ενέργειας σε πόλεις που έχουν ανάγκη. Η πόλη θα κοστίσει 2 δις δολάρια και θα δώσει δουλειά σε πάνω από 20.000 εργάτες!
Διαβάστε και στο Olympia το άρθρο:"“Πράσινη Ανάπτυξη”: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έκανα το λάθος να ανοίξω τηλεόραση. Είχε έναν συμπαθή δημοσιογράφο της ΝΕΤ στο Λονδίνο να προωθεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και να ρωτάει έναν αμφίβολης κατηγορίας ελληνόφωνα “τραπεζικό” περί αυτού.

Λέει ο «τραπεζικός» : Αποφάσισα να κάνω και εγώ κάτι για το περιβάλλον και αγόρασα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν ρυπαίνει καθόλου το περιβάλλον.

Βρε ντενεκέδες ξεγάνωτοι, από που έρχεται το ρεύμα για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Από κάποιο σταθμό παραγωγής ρεύματος (και σχεδόν σίγουρα όχι ανεμογεννήτριες, γιατί την ώρα της εκπομπής είχε άπνοια). 40-45% αποδοτικότητα ο σταθμός, 5% απώλειες μεταφοράς, 90% μετατροπή στο αυτοκίνητο, 36% αποδοτικότητα. Πόσο έχει το αυτοκίνητο από μόνο του; Tουλάχιστον 40%. Χαμένοι από χέρι… Ο δεύτερος νόμος λέει ότι η μετατροπή σε ρεύμα και η επαναχρησιμοποίησή του δεν συμφέρει.

Και οι μπαταρίες; Μόλυβδος ; ή κάτι χειρότερο;

Καλοί μου άνθρωποι, έχετε παραδώσει το πνεύμα και τον νου και έχετε αποβλακωθεί στην πράσινη βαλχάλα των απατεώνων που σας την σερβίρουν.

Όταν υπάρχει άφθονη πυρηνική ενέργεια, όταν υπάρχει αποτελεσματική και ασφαλής μεταφορά και αποθήκευση υδρογόνου, όταν τα αυτοκίνητα έχουν fuel cells υδρογόνου, τότε θα έχεις καθαρό αυτοκίνητο φουκαρά «τραπεζικέ». Ως τότε πράσινα άλογα.