Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Σήμερα, Παρασκευή, στον Αρειο Πάγο για το όνομα - Το Σάββατο ανακοινώνει το νέο κόμμα

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)Σήμερα Παρασκευή 2 Ιανουαρίου ένας κλητήρας θα μεταβεί στον Αρειο Πάγο και θα καταθέσει το σήμα και το όνομα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Το Σάββατο θα ανακοινώσει ο ίδιος το νέο κόμμα σε ειδική εκδήλωση.

Αυτό υποστηρίζουν πηγές κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πού θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα. 
Οι περισσότεροι γνωρίζουν για το ξενοδοχείο «Τιτάνια»... αλλά ορισμένοι κρατούν επιφυλάξεις. 
«Στον Παπανδρέου ταιριάζει κάτι πιο εναλλακτικό όπως ένα μουσείο Μπενάκη» λέει συνομιλητής του. Κάποιοι πρότειναν και το ξενοδοχείο «Πάρκ» για λόγους συμβολισμού με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη από τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Κάτι τέτοιο δεν το θέλει και ιδιαίτερα ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζει έμπειρο κομματικό στέλεχος.
Από όσους συνομιλούν μαζί του, κανείς δεν έχει ψευδαίσθηση: Δεν το ξανασκέφτεται, θα κάνει το κόμμα, μην ακούτε τους καλοθελητές και τις διαρροές τους» υποστηρίζουν με έμφαση. Θεωρούν ότι τρείς είναι κυρίως οι πηγές που πρέπει να ανησυχούν εκλογικά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξαμενή: Οσοι είχαν εκόντες-άκοντες αποφασίσει να κατευθυνθούν προς τα εκεί, απογοητευμένοι από το ΠΑΣΟΚ, έχουν επιλογή το κόμμα Παπανδρέου. Οι επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού υπολογίζουν ότι τουλάχιστον ένα ποσοστό 20% θα επιστρέψει στο όνομα Παπανδρέου.
Το Ποτάμι, που αποτέλεσε αρχικά διέξοδος για πολλούς, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. 
Στο στρατηγείο Παπανδρέου πιστεύουν ότι ένα νέο κόμμα υπό τον πρώην Πρωθυπουργό, θα κάνει ζημιά στο Σταύρο Θεοδωράκη, εισπράττοντας ένα αντίστοιχο ποσοστό όσων δυσαρεστημένων κατευθύνθηκαν προς τα εκεί.
Ο χώρος της ΔΗΜΑΡ: Με το κόμμα σε υπαρξιακή κρίση, εκτιμάται πως όσοι δεν πάνε προς ΣΥΡΙΖΑ ή Ποτάμι θα στραφούν προς τον Γ. Παπανδρέου.
Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να χάσει κάτι από το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού, γι' αυτό και εκτιμάται ότι θα «πουσάρει» την ίδρυσή του.

Ορισμένοι, όπως έχει αποκαλύψει το iefimerida, επέμεναν μέχρι τελευταία στιγμή ότι η ίδρυση κόμματος ενέχει κινδύνους για τον ίδιο. Επικαλέστηκαν μάλιστα την αναπόφευκτη σύγκριση που θα γίνει στο ποσοστό που θα πάρει το κόμμα στις εκλογές με το 44% του 2009. Αλλοι πιο ένθερμοι ωστόσο, χρησιμοποίησαν ένα διαφορετικό επιχείρημα: «Η θα κάνεις κάτι ή θα γίνεις Σημίτης, θα πηγαίνεις σε εκδηλώσεις της 3ης Σεπτέμβρη και θα δίνεις καμιά συνέντευξη σε ξένα μέσα» φέρεται να του είπαν όσοι τον πίεσαν προς την κατεύθυνση της ίδρυσης κόμματος.

FT: Ρυθμιστής των εκλογών το κόμμα Παπανδρέου

Ο μπαλαντέρ των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου λένε οι Financial Times που περιγράφουν την αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό από τις πληροφορίες περί ίδρυσης κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό.

Οι FT, με άρθρο τους την Πρωτοχρονιά «λίγες μέρες πριν την ανακήρυξη του κόμματος» όπως γράφουν αναγάγουν τον Παπανδρέου σε ρυθμιστή των εκλογών.

«Ο ηλικίας 65 ετών πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω στην πολιτική ως ηγέτης ενός κόμματος «μπαλαντέρ» που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των πρόωρων γενικών εκλογών της χώρας στις 25 Ιανουαρίου» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Μάλιστα, μεταφέροντας πληροφορίες συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζει ότι το κόμμα θα οργανωθεί και να λειτουργήσει «εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: