Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της AirAsia

Αεροσκάφος της Μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε από τα ραντάρ νωρίς σήμερα το πρωί ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 162 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.

«Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα»,... δήλωσε ο Τζ. Α. Μπαράτα.
Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος A320-200 χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ.) νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».
Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», ανέφερε η εταιρεία.
Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 155 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ινδονησίας, μεταξύ των επιβατών είναι 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: