• Κυβέρνηση συνεργασίας: Σύμφωνα με την αναφορά ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πρώτο κόμμα θα πρέπει να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 38% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι απίθανο. Γίνεται αναφορά ωστόσο και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα αφού, όπως αναφέρει η ανάλυση, ένα 30% του κόμματος ελέγχεται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος διαθέτει μία πιο επιθετική ατζέντα και δεν δείχνει να έχει τη διάθεση να δεχθεί κανένα συμβιβασμό της οικονομικής πολιτικής που θα απαιτηθεί ως μέρος της νέας συμφωνίας δανείου.
  • Οι συζητήσεις για την κυβέρνηση θα κρατήσουν μέρες: Σύμφωνα με τη Nomura αν τα τρία πρώτα κόμματα δεν καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού πάρουν τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα προσκληθούν από τον Κάρολο Παπούλια. Η όλη αυτή διαδικασία θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Συνεργασίες: Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περίπου 140 βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο. Οι πιθανοί εταίροι θα είναι 1. ένας αριστερός συνασπισμός με το ΠΑΣΟΚ ή / και στο Ποτάμι  2. ένας αντιμνημονιακός συνασπισμός με τους ΑΝΕΛ και 3. μια συμμαχία με τη ΝΔ.
Συνοψίζοντας η Nomura αναφέρει ότι οποιοδήποτε μετεκλογικό σενάριο με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ασταθές. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν απίθανο να καταλήξει σε συμφωνία για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης με τους Ευρωπαίους μέχρι τον Ιούνιο του 2015 χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό δεν είναι απίθανος ένας νέος γύρος εκλογών. 
Τέλος αναφέρει ότι σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να βγαίνει από το ευρώ δεν υπάρχουν για τους ίδιους.