Στην περιοχή έσπευσαν πλοία, ρυμουλκά και ελικόπτερα Super Puma και στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση διάσωσης. Λίγο μετά τις 15.30 της Κυριακής, είχαν απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο πλοίο 134 άνθρωποι από τους οποίους 28Έλληνες. Οι 40 εξ αυτών επιβιβάστηκαν στο πλοίο Aby Jeannete, οι 14 στο Cruise Europa και οι 49 στο Spirit of Piraeus. Από αυτούς τους τελευταίους οι 25 είναι Έλληνες.
Άλλοι οκτώ επιβάτες, ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες μεταφέρθηκαν στο Λέτσε της Ιταλίας. Μεταξύ των οκτώ διασωθέντων είναι τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic και μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.
Εντολή να συμμετάσχει στον απεγκλωβισμό επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο έλαβε λίγο πριν τις 15.30 και ένα ελληνικό Super Puma.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο καπετάνιος έδωσε αρχικά εντολή εκκένωσης του πλοίου. Στη θάλασσα ρίχτηκαν σωσίβιες λέμβοι και σχεδίες στις οποίες επιβιβάστηκε άγνωστος - επί του παρόντος - αριθμός ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί διασώθηκαν στη συνέχεια από ελικόπτερα Super Puma.
Την πρώτη λίστα με 28 ονόματα επιβατών που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου με τη συνδρομή Super Puma της ιταλικής και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ “SPIRIT OF PIRΑEUS”:
  1.     Πατούνας Νίκος
  2.     Πατούνα Αλεξάνδρα
  3.     Πατούνας Γιάννης
  4.     Βραβορίτη Ματίνα
  5.     Τουζλούδης Γεώργιος
  6.     Νάνος Βασίλης
  7.     Τσαντακίδης Φώτιος
  8.     Θεοδωρίδης Αντώνιος
  9.     Κενανίδης Μάκης
  10.     Τσούκις Ευάγγελος
  11.     Νατσιοπούλου Ευαγγελία
  12.     Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
  13.     Καλογεράκης Ιωάννης
  14.     Μαυραγάνης Βασίλειος
  15.     Σταμπολίτης Σωτήριος
  16.     Κωνσταντινίδης Ιωάννης
  17.     Ευτηριάδης Νικόλαος
  18.     Μέσκας Μιχαήλ
  19.     Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
  20.     Σούφης Παναγιώτης
  21.     Τσόνας Αθανάσιος
  22.     Τσόνας Δημήτριος
  23.     Τσόνας Σεβαστιανός
  24.     Μάμιλλος Πετράκης
  25.     Φερμαντζής Αθανάσιος


ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ LECCE ΙΤΑΛΙΑΣ :

    Μπονάρου Μαρία

    Ταβριζέλου Βασιλική

    Κεραμά Νεφέλη