Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν! Θέμα στάσης πληρωμών και δημοψηφίσματος επαναφέρει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

tolios-syriza

Σαν... φαντάσματα από την εποχή της Ρόζας Λούξεμπουργκ εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να πάρουν τις τύχες της (δύσμοιρης) Ελλάδας στα χέρια τους.

Ο Γιάννης Τόλιος, οικονομολόγος, μέλος της Κ.Π.Ε. του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο Γιάννης Τόλιος (στέλεχος της επιρροής Λαφαζάνη) μιλώντας...
αργά χθες το βράδυ , σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει “τοίχο΄ στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του Δημοψηφίσματος!!!
“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς δε για τις απόψεις συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Σταθάκης-Μηλιός, οι οποίοι με διαβεβαιώσεις τους “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο μονομερών κινήσεων, ο Γ. Τόλιος είπε ότι εκφράζουν “προσωπικές απόψεις”, καθώς το Συνέδριο του κόμματος έχει λάβει ρητές και συγκεκριμένες αποφάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Παράλληλα,  διάβασε απόσπασμα από το κείμενο του τελευταίου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί : «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: