Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

  • Το μεσημέρι του Σαββάτου έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας
  • Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη και είναι ήδη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής
  • Τον εντόπισαν στο σπίτι-κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο και τον συνέλαβαν την ώρα που έβγαινε
  • Ηταν μεταμφιεσμένος, φορούσε γυαλιά, ξανθιά περούκα και έφερε μούσι
  • Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι ...

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» που εδώ και έναν χρόνο είχε εξαφανιστεί, καθώς δεν είχε επιστρέψει ποτέ από την άδεια που είχε λάβει, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη στην Ανάβυσσο, στο σπίτι-κρυσφύγετο όπου έμενε το τελευταίο διάστημα.

Η Αστυνομία εδώ και τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι έχοντας δώσει ψεύτικα στοιχεία. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι ενέργειες της αστυνομίας είχαν ενταθεί και το Σάββατο έγινε η επιχείρηση της σύλληψής του. Ο Ξηρός βρίσκεται τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και οδηγηθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα.
Το μεσημέρι του Σάββατου, την ώρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός έβγαινε από το σπίτι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως. Μάλιστα, ήταν μεταμφιεσμένος για να μην γίνει αντιληπτός. 
Όπως είπαν οι αστυνομικοί είχε φορέσει ξανθιά περούκα, φορούσε γυαλιά και έφερε μούσι. 
Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ οι αστυνομικοί παραμένουν έξω από το σπίτι και αναμένεται να μπουν μέσα για να δουν αν υπάρχουν άλλα ευρήματα ή τυχόν συνεργοί του Ξηρού. Να σημειωθεί πως όλο αυτό το διάστημα ο Ξηρός χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις μετακινήσεις του.

Συγχαρητήρια από Κικίλια

Μόλις λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για τη σύλληψη του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός.
 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: