Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι Έλληνες ξεκίνησαν να παίρνουν τις καταθέσεις από τις Τράπεζες

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι αυξανόμενες ανησυχίες πολλών Ελλήνων από τη νέα κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους το Δεκέμβριο οδήγησαν πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, 

αναφέρει η Die Welt με άρθρο στην πρωτοχρονιάτικη online έκδοση της.
Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να... είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει η Die Welt.
Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του Κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου.
Η αστική τάξη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στο πλαίσιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, ωστόσο, καλύψει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. 
Η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες το Νοέμβριο σε τρεις.
Σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα η Die Welt είναι επικριτική για το επίπεδο που επικρατεί σημειώνοντας ότι η Aριστερά καταγγέλλει ως «εγκληματική» την παρούσα κυβέρνηση που επιμένει στην πολιτική των μνημονίων, στελέχη της οποίας, όμως, αποκαλούν «προδότες» τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να βγάλουν την χώρα από την Ευρωζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοκρατίας που ζητά συναίνεση και υποστηρίζει ότι πρέπει να επικρατήσει το εθνικό συμφέρον επί του κομματικού.

real.gr

tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: