Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αμερικανικά και βρετανικά hedge funds


Κέρδη από τη διακίνηση ελληνικών κρατικών ομολόγων προσπαθούν να αποκομίσουν hedge funds στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, με τρία ονόματα εταιρειών να τίθενται στην ατζέντα.
Η Saba Capital Management LP που ιδρύθηκε από το προηγούμενο στέλεχος στην Deutsche Bank, Boaz Weinstein, η York Capital Management LP που διαθέτει στο ταμείο της 14 δισεκατομμύρια δολάρια και ιδρύθηκε από τον Jamie Dinan και η CapeView Capital LLP με βάση της το Λονδίνο είναι οι τρεις εταιρείες που διαχειρίζονται, τη δεδομένη στιγμή, τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με...
πηγές που γνωρίζουν επί των συναλλαγών και που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως για τις διαπραγματεύσεις και το εμπόριο.
Όσον αφορά στις τρεις εταιρείες, αξιωματούχοι τους αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο.
Έχουν συγκεντρώσει τα στοιχήματα, καθώς η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους επενδυτές να αποδεχθούν μια ανταλλαγή που θα προκαλέσει απώλειες άνω του 50% για τους κατόχους ομολόγων.
Η συμφωνία, μάλιστα, πρέπει να είναι εθελοντική, προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες στην πλειοψηφία των τραπεζών. Τα hedge funds ενδέχεται να μην συμφωνήσουν για τη διαπραγμάτευση.
Κάποιοι από εκείνους που διαχειρίζονται κεφάλαια υποστηρίζουν πως έχουν μικρό κίνητρο για να δεχθούν την ανταλλαγή και ζητούν την πλήρη εξόφληση. Αν η Ελλάδα αρνηθεί να καταβάλει τα κεφάλαια που τους οφείλονται, τα ταμεία ενδέχεται να προσφύγουν στην ενεργοποίηση των CDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: