Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Π. Καψής: "Πάρε ό,τι θέλεις δοσατζή ..."

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την συνέντευξη που έδωσε χθες ο Π. Καψής στον Ν. Χατζηνικολάου και στο ρ/σ του.  
Σε ένα μίγμα άκρατης κινδυνολογίας και απεικόνισης των προθέσεων της εθελόδουλης ντόπιας αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού μας σέρβιρε ότι «ξεπουλάμε χώρα και λαό», γαρνιρισμένο  με … καταστροφές και συμφωρές αν δεν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα, οι δηλώσεις σας περί «κόκκινων γραμμών» που αφορούν τη δανειακή σύμβαση , έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με την έννοια ότι θεωρούν πολλές πλευρές ότι μονίμως επισημαίνουμε ποιες «κόκκινες γραμμές» μας βάζουν οι απέναντι, δηλαδή οι δανειστές και οι ίδιοι δεν βάζουμε «κόκκινες γραμμές».

Π. Καψής:  Νομίζω ότι το να διακηρύσσουμε «κόκκινες γραμμές», είναι δευτερεύον. Το ουσιαστικό είναι να κάνουμε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο παρά πέντε της δανειακής σύμβασης. Έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα μπροστά μας, το οποίο έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσουμε. Έχουμε τεράστια προβλήματα,  τα ξέρουμε και πρέπει να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Το να μιλούμε για «κόκκινες γραμμές» μόνο και μόνο για να υπάρξουν κάποιες εντυπώσεις, δεν έχει κανένα νόημα.
Σε απλά ελληνικά αυτό μεταφράζεται ότι η δοτή ελληνική κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκτελεστικό όργανο των ξένων και ντόπιων δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους.
Συμπλήρωσε επίσης ο Π. Καψής: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου να κλείσουμε αυτή τη δανειακή σύμβαση που είναι όρος επιβίωσης για την οικονομία. Θα κλείσει με τη στήριξη και των τριών κομμάτων - που νομίζω ότι αυτό αποτελεί και τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση».

Σίγουρα «όρος επιβίωσης για την οικονομία» όπως την εννοεί το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης είναι να σφαγιαστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, να υπάρξουν μισθοί πείνας, συντάξεις-φιλοδωρήματα για να μπορούν απρόσκοπτα να κερδοσκοπούν οι καπιταλιστές και τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν ολοκληρωτικά στα λαϊκά στρώματα.

Δεν μπορούσε φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μην επισύρει και τον «μπαμπούλα» για να αποδεχθεί τον σφαγιασμό του ο ελληνικός λαός. Δεχτείτε αδιαμαρτύρητα απολύσεις, κατεδάφιση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που απέμεινε, μείωση μισθών και συντάξεων γιατί διαφορετικά  «εάν δεν γίνουμε ανταγωνιστικοί και αν δεν κλείσουμε τη συμφωνία, τότε θα πάμε στους μισθούς της Βουλγαρίας», όπως μας είπε.

Αξιος ο μισθός του, αλλά το «λύκος στα πρόβατα» αρχίζει πια να μην λειτουργεί όπως παλιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: