Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Από την καρα-μαγκιά στην καρα-υποτέλεια...

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απειλεί ότι θα φύγει από την κυβέρνηση εάν δεν γίνουν όσα προτείνει αυτός! Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για µια ακόµη δήλωση - απειλή - παρέµβαση - εκβιασµό (όπως θέλετε πείτε το) του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Ο τρίτος εταίρος της συγκυβέρνησης, θέλοντας να κάνει ακόµη µια φορά αισθητή την αλλοπρόσαλλη παρουσία του στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι θα αποµακρύνει τους υπουργούς του κόµµατός του από την κυβέρνηση εάν µέχρι...
σήµερα δεν γίνει αποδεκτό το αίτηµά του για συνάντηση πολιτικών αρχηγών, προκειµένου να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τα θέµατα των απαιτήσεων της τρόικας.
«Δεν θα οδηγήσω εγώ τη χώρα σε χρεοκοπία. Δεν δέχοµαι κάποιοι να παίζουν κρυφτούλι σε βάρος του λαού», είπε µε τον συνήθη προσποιητό στόµφο του ακόµη µια φορά.
Πρακτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση να συναντηθούν µε τους... υπαλλήλους της τρόικας! Η πρόταση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν µπορεί να έχει καμία τύχη, αφού οι αρχηγοί των δύο άλλων κοµµάτων παίρνουν τον εαυτό τους λίγο περισσότερο στα σοβαρά και άρα το μοναδικό είδος συνάντησης που θα µπορούσαν να έχουν θα ήταν µε την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί ή άλλους Ευρωπαίους παράγοντες που ασκούν ή εκπροσωπούν πολιτική εξουσία.
Αυτή την πρότασή του ανέλυσε και την Τρίτη το απόγευµα στον Λουκά Παπαδήµο, ενώ είχε αποστείλει σχετικές επιστολές στους αρχηγούς των δύο µεγάλων κοµµάτων.
Δεδοµένου πάντως πως ο Σαµαράς ακόµη δεν µπορεί να ξεπεράσει το ότι βρέθηκε τουλάχιστον για τρεις φορές στο ίδιο τραπέζι με τον Καρατζαφέρη κάνοντάς τον επίσηµα συνοµιλητή, το ενδεχόµενο για µια νέα συνάντηση µοιάζει πολύ µακρινό. Πολύ περισσότερο που ο Καρατζαφέρης θέλει σε αυτή τη φάση απλώς να γίνει συνοµιλητής των Ευρωπαίων - κι ας είναι και... «χαµηλόβαθµοι υπάλληλοι».
Τα εικοσιτετράωρα που πέρασαν πάντως η µεγαλύτερη έκπληξη που υπήρξε σχετικά µε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ήταν η… αφωνία του µετά τη συνάντησή του µε τον Λουκά Παπαδήμο. Κάποιοι, κάνοντας πλάκα, σχολίαζαν ότι µάλλον εξήντλησε το βιβλίο µε τις παροιµίες και τα ευφυολογήµατα και γι’ αυτό δεν έκανε δηλώσεις, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι προσπαθεί να κάνει στροφή στο... ποιοτικό ρεπερτόριο.
Όπως και να έχουν πάντως τα πράγµατα, ο Καρατζαφέρης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του µιλώντας στον Real FΜ , όπου είχε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι κρύβονται πίσω από τον Παπαδήμο. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον καλύτερο διαπραγµατευτή και τόνισε ότι θα πρέπει να πάει στις διαπραγµατεύσεις έχοντας µια... οικουμενική απόφαση για όλα τα θέµατα, όπως είναι το θέµα του βρετανικού δικαίου. (Λαγός και εδώ, πρόεδρε;)
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι, εάν κάποιος πιστεύει πως η Ευρώπη µπλοφάρει και πως θα µας δώσει τα λεφτά ούτως ή αλλιώς, τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί τώρα στις κάλπες. Με άλλα λόγια, τίθεται εµµέσως πλην σαφώς κατά των εκλογών...
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: